updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Xavier Quindós: "Aquests jugadors només pensen en quedar primers"

L'equip de la Salle Bonanova amb el seu tècnic (el primer per la dreta) Foto: Cedida L'equip de la Salle Bonanova amb el seu tècnic (el primer per la dreta)

A pocs dies de la Fase d'Ascens a la 1a Estatal, parlem amb Xavier Quindós, entrenador de La Salle Bonanova que es juga l'ascens a Saragossa.

Quina és la clau d'aquest equip que ha dominat amb mà de ferro la Lliga Catalana?
La clau principal és la capacitat de treball i la cultura d'esforç que tenen els jugadors. Des de que vàrem començar la pretemporada a finals d'agost han treballat moltíssim i això ha acabat donant els seus fruits. Pensa que són jugadors, la majoria, que han jugat a 3a, 2a i 1a, no han arribat fins aquí de forma gratuïta i això els ha permès adquirir aquesta cultura de l'esforç i el treball. Això juntament amb l'esperit competitiu i la gran destresa que tenen els ha permès estar a dalt de tot. I això de la mà de ferro no hi estic totalment d'acord, doncs sí que és veritat que els números així ho demostren però ens ha costat guanyar en molts partits i, de fet, en la majoria hem estat per darrere durant gran part del matx.

La majoria dels jugadors són sorgits de la pedrera de la Salle o també d'altres clubs de Barcelona.
De la pedrera pedrera podríem contar-ne 7 que de ben petits ja estaven suant la samarreta. D'assimilats (més de 5 anys al club) tota la resta ja que aquests jugadors, ex Liceu Francès, ex Aula, ex Coras, ex Sagrat Cor, ex Farigola, etc. són jugadors que porten des d'infantils-cadets jugant amb nosaltres i al cap i a la fi els clubs els formen les persones i, independentment de on hagin estudiat, aquí són considerats com l'essència pura del club, l'exemple pels petits i l'orgull de tots els que tenim el plaer de poder acompanyar-los.

Amb quin objectiu aneu a jugar les vostres primeres Fases d'Ascens?
L'objectiu és el de quedar primers. Aquest grup de jugadors no els hi pots explicar o fer-lis entendre que hi ha segons i tercers; ells només pensen en quedar primers i jo, sincerament, penso que tenim equip per lluitar per quedar primers tot i que no serà gens fàcil.



A nivell econòmic sembla que sou un club modest. Heu tingut o compteu amb alguna ajuda per poder pagar el cost que suposa jugar unes Fases?
Sí, encara que la gent es pensi que per ser La Salle Bonanova som un club ric és precisament el contrari. A dia d'avui jugar a handbol a Barcelona ciutat és molt car i no rebem cap ajuda ni subvenció. Això ens ha suposat molta feina i treball per aconseguir els fons necessaris per poder anar de fases sense que els jugadors ho hagin de pagar de la seva butxaca, doncs ja paguen la seva quota anual que no és precisament barata. Així doncs vendre roses per Sant Jordi, organitzar una festa, muntar un stand a les festes de l'escola (cosa que no s'havia fet mai), venda de samarretes commemoratives, etc. Molta feina que ens distreu d'allò purament esportiu. I en el cas de que finalment pugéssim a la 1a estatal, s'hauria d'iniciar la cerca de patrocinadors per poder costejar la nova categoria. AIXÍ QUE SI ALGÚ ESTÀ INTERESSAT EN PATROCINAR-NOS QUE ENS HO FACI SABER!!!

Ets un entrenador molt jove que fins fa poc jugava al Manyanet i entrenava a la Salle B amb qui ja vas aconseguir un ascens. T'has plantejat alguna fita com a tècnic?
Sí que és veritat que he jugat tota la vida al Manyanet i realment pensava que no hi havia handbol més enllà de l'Illa Diagonal jeje… però això de fer d'entrenador va venir una mica sòl. Al lesionar-me del genoll i no poder jugar amb tot l'any vaig agafar l'equip juvenil de l'escola. Aquella temporada va ser magnífica amb un grup realment magnífic i vam acabar campions de 1a catalana juvenil. La temporada següent, com bé has comentat, vaig agafar el Sènior "B" i vam pujar a 1a catalana sent campions de 2a; un altre grup realment espectacular. La temporada següent vam mantenir la categoria amb el Sènior "B" a 1a, temporada molt difícil però que crec que ens va servir a tots per aprendre moltes coses. I finalment aquesta temporada, amb la marxa del Dani Ariño i en Miquel Herrero a Sant Esteve de Sesrovires, em tocava a mi agafar el timó i tot ha sortit d'allò més bé!!!
En relació al meu futur com a entrenador no hi ha res clar. En primer lloc crec que aquesta temporada estic recollint els fruits de la feina realitzada pel Dani, el Miquel, el Pepo, el Merca, el Riki Parera… i pensar que tot plegat és gràcies a mi seria injust i fals. Dit això tampoc negaré que se'm dóna relativament bé gestionar grups d'handbol i, sovint, tinc idees que fins a dia d'avui han funcionat. El futur?? Complicat com a tècnic ja que no tinc temps per treure'm els títols d'entrenadors que demanen (tinc els que sembla ser que ja no serveixen) i sense títols el meu futur, tant a la banqueta com en aquest esport que tots tan estimem és molt incert i no gaire esperançador.

I ja, per últim us veieu l'any vinent jugant a Primera Estatal?
Jo sí que ho veig. Crec que les fases, com ja he dit, seran duríssimes i molt molt complicades però aquest equip, en les grans cites, mai falla i aquest cap de setmana estic convençut que no serà l'excepció. A nivell econòmic, amb totes les iniciatives abans comentades i les que tenim en procés jo crec que podrem assumir la categoria en el cas de que la guanyéssim. I en el cas de pujar crec que tenim equip suficient per competir a 1a estatal, tot i que és una lliga molt més dura crec que l'equip podria estar a la alçada. En tot cas ja es veurà...

Més imatges de la campanya #RoadToNacional

Entrevistes