updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Anna Manaut: "M'agrada molt com es treballa a França"

Manaut, d'esquena, en un partit de pretemporada Foto: www.esbf.fr Manaut, d'esquena, en un partit de pretemporada

Quan tot just ha començat la lliga francesa, entrevistem a una jugadora catalana que aquest estiu hi ha fet el salt. Parlem d'Anna Manaut, que la temporada passada va destacar a la Liga Loterías amb l'Atlético Guardés i que fa el salt a la lliga francesa amb 25 anys.

Del Castelldefels a Galícia i ara cap a França. Com encares aquesta segona aventura lluny de casa?
Afronto aquesta nova etapa amb molta il·lusió, ganes d'aprendre i poder gaudir d'una experiència nova en tots els sentits, des de viure amb un altre país fins a aprendre d'una altra lliga molt diferent a la nostra.



Quin és l’objectiu del Besançon per aquesta temporada? I el teu personal?
L'objectiu d'aquest any és classificar-nos pels play off i a partir d'aquí lluitar tots els partits per aconseguir la millor plaça possible. A nivell personal, tal i com he dit anteriorment, l'objectiu és aprendre, créixer com a jugadora i viure una altra lliga.

Veient el bon inici amb triomf i 4 gols de 4 sembla que de moment la teva adaptació és molt bona. Què és el que t’agrada més de la teva nova "casa"? I el que t’ha costat més?
De moment estic a gust, tot i que encara estic en procés d'adaptació. M'agrada molt com es treballa, tant a nivell individual com a col·lectiu i el fet de que sigui un equip jove, competitiu i implicat és molt favorable a l'hora de treballar. El que m'està costant més és adaptar-me a l'estil de joc, és molt ràpid, i tan en atac com en defensa es necessita un plus a nivell físic.



La pregunta és obligada. Després d’un salt com el que fas a una de les millors lligues europees, creus que estàs trucant a la porta de la selecció?
Crec que en primer lloc és un repte a nivell personal, posar-me a prova a mi mateixa,  i a veure com m'acabo d'adaptar a una lliga que pel seu estil de joc és bastant diferent a la d'Espanya, després ja es veurà. I, si algun dia s'obra la porta, serà un orgull poder gaudir d'aquesta experiència.

Com veus des de fora l’estat de l’handbol a Catalunya i Espanya ara mateix?
A nivell professional (excepte un o dos clubs), l'handbol es troba en la mateixa situació a tot Espanya. Després de veure com es viu aquí a França, crec que falta professionalitat, valorar més el treball de les jugadores (no només en l'àmbit econòmic), més professionalitat entre la federació i clubs, horaris d'entrenaments raonables, viatjar amb millors condicions...potenciar més l'handbol femení, fer-lo més visible. Molta feina per endavant però espero que amb el temps i amb molt de treball s'aconsegueixi.

Doncs estarem atents al que vagis fent a França. Molta sort!
Moltes gràcies!

Manaut, l'any passat en acció amb l'Atlético Guardés

- Entrevista a la web del seu club (en francès)

Entrevistes