updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017
Pau Llobet

Pau Llobet

Pau Llobet i Roura: pare d'en Jan i en Nil, sociòleg i exjugador de balonmano al BM Granollers, Handbol La Garriga i Handbol Palautordera.

Website URL: http://https://twitter.com/Pau_Llobet

Els pivots o quan l’handbol es jugava a l’infern

Al setè cercle de l’infern de Dante hi conviuen els homes que durant la seva vida han estat violents i temibles; bèsties enfurismades que han destrossat l’entorn i han fet mal. És evident que el poeta parla dels pivots de l’handbol. Homes i dones salvatges i tossudes, braus devastadors que es revolten enmig de la tenebra i que intenten trobar espais de llum per fer-hi passar el braç i, així, envestir el porter amb els ulls plens de sang i la força del llamp.

1, 12, 16... El bon handbol neix a la porteria

A Miquel Llobet, un dels homes més savis del balonmano ibèric (i, també, el meu pare) sempre li he sentit dir una frase profètica: “Per ser porter has d’estar una mica boig”. I, amb això, li dono la raó. Posar-te davant de bèsties que llencen míssils des de sis metres és sinònim de no tocar ni quarts ni hores, segur. A més, haver d’aguantar que vulguin fer-te alguna rosca o passar-te la pilota arran de cap, és una humiliació que hom només suporta si té els suficients pebrots. Avui, doncs, parlo dels porters. Aquells que ens van fer patir, plorar i somiar.

Les 7 lliçons de vida que vam aprendre d'Ivano Balic

Ivano Balic era Déu. Un déu de cabells llargs, mirada sorneguera i barba de tres dies. Un déu macarra, gamberrot i rialler... Era James Dean a ''Rebel Without a Cause'' o Dennis Hooper a ''Easy Rider''... Ritme i creativitat. Rock'n'roll a la pista. Allò que sempre hauria de guiar la nostra vida.

L’handbol a Catalunya: més enllà del Barça i el BM Granollers

L’ombra allargada dels dos clubs punters de l’handbol català, tant per història com per títols, no pot amagar la bona feina de tants altres arreu del país. Entitats lligades als pobles que representen i que, amb molt d’esforç, han aconseguit fites històriques remarcables. Avui parlem dels altres de l’handbol català. Per Pau Llobet.

Subscribe to this RSS feed

Entrevistes