updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

La Lliga que atura el món es "carrega" la jornada esportiva

L'Adrianenc - Mataró ha modificat l'hora i es jugarà a les 16h Foto: Manel Expósito L'Adrianenc - Mataró ha modificat l'hora i es jugarà a les 16h

La gent gran es queixa sovint que els joves surten de festa a hores inexplicables. Doncs igual o més inexplicable és l’hora que els “gurús de les televisions” han decidit que es disputi el primer clàssic de la lliga. Perquè el Madrid-Barça que es juga aquest dissabte a les sis de la tarda és més que un partit, és d'aquells esdeveniments que com se sol dir “atura el món”.

Doncs res, aquest partit clau (com ja va passar la temporada passada al partit decisiu contra l'Atlético) es col·loca a mitja tarda. No cal ser un geni per pensar que això provoca una reacció en cadena de clubs de tot el territori canviant els seus horaris i intentant no coincidir amb aquest partit.

Però, jo em pregunto: ¿Tant costava programar el partit el dissabte a les 21h o les 22h? Un horari que no molesti a ningú. L’horari del futbol amb majúscules. L’horari del futbol de Champions League.

Doncs no, aquí decidim aturar el món a les sis de la tarda. A la mateixa hora que el món esportiu de base està jugant els seus partits, a l’hora que la gent està treballant a les botigues i comerços. Un nou despropòsit que ens demostra, un cop més, que mentre que a Europa les coses es fan amb un coneixement i resultat, a la lliga espanyola les coses se segueixen decidint amb criteris més que dubtosos. Suposem que l’horari deu tenir algun motiu, com que a l’Àsia no sigui de matinada i els milions de televisors del continent asiàtic estiguin apagats. Però en un tema com aquest hem de passar els interessos de l'Àsia per davant dels nostres?

 

Àlex Gomà

Periodista i fotoperiodista esportiu. Publicista.
Coordinador de www.cathandbol.cat. @lexgoma

Website: www.tactic.cat

Entrevistes