updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

L’esport és pura diversió

Si Leo Messi no es divertís jugant a futbol no faria el que fa. És cert que ell cobra una veritable millonada però si el que fa és art és precisament perquè s’ho passa bé, gaudeix jugant amb la pilota com un nen petit. És com el típic marrec que l’únic que vol és jugar i jugar, i que no el cridin mai a sopar perquè el que el fa feliç és jugar a la placeta de torn fins que es faci fosc.

No hem d’oblidar els objectius de practicar esport

Fa uns dies es va fer famós per la xarxa el documental “L’equip petit” sobre un equip de nens i nenes que no havien marcat cap gol en tota la temporada. Busqueu Margatània al youtube i podreu gaudir d’un documental emotiu però divertit, i on es demostra que el més important no és guanyar sinó divertir-se i tenir un fort esperit de superació i amistat. I veure l’actitud d’uns pares que són un exemple de com s’ha d’ajudar als petits a enfocar la seva afició.

El problema és quan hi ha gent que oblida que l’objectiu de l’esport és divertir-se, educar-se i fer amics... i més encara quan parlem dels més petits! Evidentment que també s’hi pot incloure competir: guanyar partits, superar les pròpies marques o superar-se també són elements que fan que l’esport sigui quelcom especial. Però hi ha pares i entrenadors que s’obliden de tot això, i s’obliden de la poca ètica de fer el que sigui simplement per obtenir resultats. N’hi ha que passen per sobre de les normes establertes per destrossar equips del seu voltant fitxant nens i nenes de menys de quinze anys, per mantenir una hegemonia que no els fa millor com a persones sinó únicament com a animals competitius. Altres que criden i insulten a àrbitres, companys i al mateix nen si aquest no ho fa bé, creant-los a tots una pressió innecessària. Gent que oblida el que els nens petits són els protagonistes, i el seu somriure després de fer un gol o després de fallar-lo és el més important.

CatHandbol

CATHANDBOL és una web independent que té com a objectiu difondre l’activitat de l'Handbol català, amb especial atenció als equips catalans, de totes les categories. Web nascuda el 2011, amb la voluntat d'aglutinar tota la informació del món de l'handbol de casa nostra per fer més gran aquest esport.

Website: www.cathandbol.cat

Entrevistes