updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Agramunt serà la Ciutat HandboliCat 2017

  • Escrit per FCH / CATH
Vista de la localitat lleidatana d'Agramunt Foto: www.agramunt.cat Vista de la localitat lleidatana d'Agramunt

La localitat lleidatana d'Agramunt serà la capital de l'handbol català aquest 2017, o el que és el mateix, la "ciutat Handbolicat".

Agramunt agafa el relleu de Sant Feliu de Llobregat, i d’altres poblacions i ciutats com Igualada, Balsareny, El Vendrell, Sabadell o Barcelona. Aquest dimecres, a les 12 hores, la Sala de Juntes de l’Ajuntament d’Agramunt acollirà la signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Agramunt, el Club Handbol Agramunt, la Diputació de Lleida i la Federació Catalana d’Handbol per designar Agramunt Ciutat HandboliCat 2017. 

Dins dels acords, Agramunt organitzarà, juntament amb la FCH, la Festa de l’Handbol Català 2017, l’Assemblea General Ordinària de la FCH 2017, la Supercopa de Catalunya d’Handbol 17-18, la Trobada HandboliCat 2017 entre d’altres. A més Agramunt tindrà un programa de Promoció de l’Handbol, amb Trobades de MiniHandbol, Formació a les escoles, Seminaris de formació, Clínics i activitats amb jugadors d’elit. Una gra oportunitat per Agramunt i la seva zona d'influència.

Una mica més sobre Agramunt

Amb 5.394 habitants, Agramunt és la població capdavantera de la comarca natural de la Ribera del Sió a la comarca de l'Urgell. Es troba situada en el punt de confluència de l'Urgell, la Segarra i la Noguera, entre les serres d'Almenara i de Montclar, i té com a eixos principals el riu Sió i el Canal d'Urgell, que rega bona part del seu terme municipal. La seva economia es basa principalment en l'agricultura, la indústria metal·lúrgica i de serveis i els petits comerços, tot i que el sector del torró i la xocolata a la pedra han esdevingut un sector important i de sempre han estat un pol d'atracció per a visitants.

El seu club d'handbol és el Club Handbol Agramunt, que competeix amb el nom de C.H.A. Torró d'Agramunt. El seus dos primers equips juguen a 3a Catalana masculina (lluitant per entrar a la fase d'ascens a 2a) i a 1a Catalana femenina (a la zona mitja del grup B), i tenen altres equips de base que de ben segur aniran creixent. Un club que afronta amb il·lusió aquesta gran oportunitat per per potenciar i promocionar l’handbol a Agramunt i totes les poblacions de la zona.

Entrevistes