updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

L’handbol platja es consolida a Mataró

Un any més, la iniciativa de l’Associació Handbol Platja Mataró, omplirà la platja del Varador amb centenars d’esportistes disposats a gaudir d’aquest esport d’estiu, durant el cap de setmana del 21 al 22 de juliol.

Des de la seva primera edició, el Torneig d’Handbol Platja de Mataró s’emmarca dins la programació de Les Santes Esportives, amb l’objectiu d’apropar a Mataró aquest esport que sorprèn a qualsevol, sobretot pel seu dinamisme i espectacularitat. L’handbol platja és un esport que ha experimentat un gran creixement al llarg dels darrers anys, i cada cap de setmana d’estiu es poden trobar diversos tornejos arreu de la geografia catalana.

Aquest torneig es va començar a materialitzar l’estiu d’ara fa sis anys per iniciativa de les jugadores i equip tècnic del sènior femení del Club Joventut Handbol Mataró, en descobrir l’handbol platja després d’haver participat en alguns tornejos. Van observar que era un esport que enganxava tant a jugadors d’handbol com a no jugadors, i que per tant que aglutinava un ampli ventall de possibles participants; també l’ambient de complicitat que es generava entre tots els participants i el fet que era una alternativa perfecta per fer esport durant l’estiu. Així, es va pensar en aprofitar la platja de Mataró amb l’objectiu d’aconseguir oferir un torneig que pogués estar al nivell dels millors a nivell nacional. Així va néixer el 1r torneig d’handbol platja Mataró, l’any 2007, amb la participació d’una vintena d’equips entre masculins i femenins; amb dues pistes i molta il·lusió. Actualment, s’ha consolidat amb la participació de 32 equips masculins i 12 femenins, una estructura de 4 pistes, gràcies a l’organització de l’Associació d’Handbol Platja Mataró, i també als nombrosos col·laboradors i a tots els equips que vénen a gaudir del torneig any rere any.

Durant tota la jornada del dissabte es disputaran partits de grups; diumenge al matí tindran lloc els encreuaments (vuitens i quarts de final) i a primera hora de la tarda es disputaran les semifinals i  després les finals, tant masculines com femenines. Com a activitat complementària, la tarda de divendres l’organització cedeix les seves pistes per fer un torneig entre equips alevins de Mataró i rodalies.

- Consulteu els horaris a la web oficial del torneig

Entrevistes