updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #PlataFemenina: Inici de lliga amb partit destacat a Sant Vicenç i dos derbis

Foto:  youtube Imatge del partit de la temporada passada entre Santvi i Mislata Foto: youtube

Aquest dissabte vinent comença el campionat de la Divisió d'Honor Plata, amb el partit de la jornada a Sant Vicenç, un altre gran partit a Mataró, i dos derbis a Sant Joan Despí i Gavà.

Comença la Lliga, amb partit de la jornada a Sant Vicenç
Sant Vicenç (4t) – Mislata (3r), dissabte 18 h

Gran partit al Pavelló de Sant Vicenç dels Horts. L'equip local, on Pepo Mestre continua con entrenador, pateix baixes importants (Siñol, Moré, Lepere) però es reforça amb Núria Mateu i tres jugadores estrangeres: Paulina Spurk (Alemanya), Yael Shoham (Israel), Fatima Moudia (Marroc) i la promesa asconenca Judith Lanceta.

Al davant tindran un equip mislater, que s'han reforçat amb Priscilla Von Ackere (Benidorm) i una portera del Lanzarore, per reforçar la plantilla de la temporada passada, que també compta amb l'ajut d'una de les millors perdreres.

La temporada passada 24-29 i l'anterior 29-19

Sant Joan Despí (7è) – OAR Gràcia Sabadell (6è), dissabte 18:10 h

Interessant derbi entre dos equips que volen estar a la part alta. Les locals amb Toni Alférez com a nou entrenador, amb Gemma Gálvez com a fitxatge estrella i mantenint el seu bloc. L'equip sabadellenc amb Carol Carmona repetint a la banqueta, amb unes quantes baixes, però amb els reforços importants de Jana Sobrepera i Maria Monllor, dues jugadores que la temporada passada estaven a Divisió d'Honor amb el Granollers.

La temporada passada 25-31 i l'anterior 27-13

Gavà (10è) - Lleida (ascendit de Lliga), dissabte 17:45 h

L'altre derbi català es juga al Jacme March. Allà l'equip local, que manté a Alfred Pérez a la banqueta i té el fitxatge estrella de Paula Plana (la temporada passada a Divisió d'Honor amb el Sant Quirze), busca el primer triomf. Les lleidatanes tornen a la categoria de Plata, amb Iban Raigal com entrenador, mantenint el bloc de l'ascens i incorporant dues prometedores jugadores de l'Ascó, i d'entrada sembla que el seu objectiu ha de ser la permanència.

Fa dues temporades 31-35

JH Mataró (8è) – Castellón (5è), dissabte 18:15 h

Bon partit també a Mataró on l'equip local, novament amb David Verdugo a la banqueta, i bastant reforçat (Cristina Calle, Marina Tomàs, Laia Moragues i Manuela Gonzàlez), intentarà doblegar un dels equips que està sempre a la zona alta, però que pot haver perdut potencial amb les baixes de la seva màxima golejadora Noelia López i d'Anda Dumitrescu.

La temporada passada 24-25 i l'anterior 26-20.

Levante (12è) – Amposta (13è), diumenge 12:30 h

Marc Fornós torna a la banqueta ampostina, quedant-se sense Gemma Gàlvez, Zoe Turnes i Andrea Guerrero, però recuperant jugadores importants d'anys enrere, a part de fitxar-ne unes quantes de l'Ascó. Veurem si poden puntuar a València.

La temporada passada 30-26

Onda (ascendit) - La Roca (9è), dissabte 19 h

Partit nou a la categoria. Les roqueroles s'han reforçat sobretot amb dues jugadores que la temporada passada estaven a la Divisió d'Honor (Kathy Tyaglyay i Yumi Tamada) i amb el retorn d'Esther Torregrosa. Però no ho tindran fàcil a la població castellonenca, on hi haurà molt d'ambient, davant d'un equip ben reforçat després del seu ascens i que segueix entrenat pel vallesà Sergio Alonso.

Alicante (ascendit) – Benidorm (11è), dissabte 17 h

Partit també nou a la categoria, tot i que fa uns anys teníem a Agustinos de la capital alacantina. El Benidorm s'ha reforçat amb Anda Dumitrescu (Castelló) i una internacional lituana, i perden a Priscilla Von Ackere i a Berenice Frelier, les seves dues màximes golejadores.


EL TOP-5 del grup en els darrers anys

En majúscules els equips que van pujar a Divisió d'Honor i en el cas de l'última temporada a la Divisió Or.

 

Campió

Segon

Tercer

Quart

Cinquè

2021-22

ELDA

ALMASSORA

Mislata

Sant Vicenç

Castelló

2020-21

SANT QUIRZE

Sant Vicenç

Castelló

Sant Joan Despí

Elda

2019-20 (no acabada)

MORVEDRE

Sant Vicenç

Sant Quirze

Castelló

JH Mataró

2018-19

Sant Quirze

Benidorm

Elda

Puchi

JH Mataró

2017-18

Morvedre

La Salud Tenerife

Elda

Mislata

Sant Vicenç

2016-17

CASTELLÓ

PUCHI

Elda

Sant Vicenç

Morvedre

Entrevistes