updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #PlataFemenina: Derbi entre "grogues" a Amposta

Al pavelló d'Amposta hi haurà duel català Foto: Arxiu Al pavelló d'Amposta hi haurà duel català

Aquest cap de setmana la Divisió de Plata Femenina ens porta una sèrie de grans partits entre els quals destaca el derbi català entre els dos equips més ben situats ara mateix, els dos equips grocs, el Castelldefels i l'Amposta, a la pista d'aquest darrer.

El partit de la jornada el tenim a les Terres de l'Ebre:
Amposta - Castelldefels, dissabte 19 hores

Les ampostines són el millor equip de les últimes cinc jornades en les quals només han cedit un punt (per 2 el líder)... i han guanyat els quatre últims partits.
L’equip de Mateu Castellà té un recurs fonamental que és Alba Simon (màxima golejadora del grup amb 98 gols), però en té una bona acompanyant en Joana Rieres (70), però també en Judith Tortajada o Esther Juncosa (14 gols entre les dues a l’Olímpic en la darrera victòria ampostina).

Al davant les de Pedro Jiménez, amb un equip que potser és més compensat, hauran de treballar primer mentalment per superar la derrota patida a casa davant l’OAR i després molt bé en defensa per aturar el potencial rival, però això ho poden fer molt bé que per alguna cosa són l’equip menys golejat del grup.

A la primera volta a Castelldefels la victòria va ser per a l’equip local per 30-23 en un gran partit de Yael Alfaro, Judit Molero i Ona Muñoz (21 gols entre les tres) i en el que Alba Simon va ser ben frenada i només va poder fer 3 gols.

La darrera visita del Castelldefels a Amposta es remunta a la temporada 2011-12, en que van acabar pujant a Divisió d’Honor, i es van emportar el triomf per 25-29.

 

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Amposta

3

16

350

342

E

G

G

G

G

Castelldefels

2

18

362

310

G

G

G

P

P

Un altre derbi català a Lleida:
Associació Lleidatana- La Roca, dissabte 16:30 hores

L'altre derbi català de la jornada es juga a Lleida. Ja hem anat dient com de desafortunada és l’actuació de l’equip lleidatà de Vujasinovic aquesta temporada. L’equip lleidatà amb un golaverage desfavorable de només -12 està penúltim, una cosa ben poc habitual quan es porten 13 jornades de lliga. I és que a part dels dos empats, l’Associació porta 7 derrotes (dues contra el líder) per un o dos gols.

Veurem si en aquesta ocasió davant el jove equip roquerol que va a més sobretot en el tema defensiu, poden sumar... amb jugadores com Ema Precup (94 gols), Jenniyer Nana (70), Irina Pop (67) o Eulàlia Ribalta (54).

A la primera volta a La Roca el resultat va ser d’empat a 29 i la temporada passada a Lleida es van imposar les roqueroles per 22-26.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

A.Lleidatana

11

8

364

376

E

P

P

P

P

BM La Roca

7

11

340

337

G

G

P

G

P

Morvedre - Sant Joan Despí, diumenge 13 hores

Després de guanyar a Mislata ara les santjoanenques intentaran repetir a la pista de l’equip que és el màxim golejador del grup, que a La Roca va fer una gran primera part però que després va ser ben frenat per les roqueroles.

A la primera volta victòria de les de Jordi Tomàs per 34-29.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Morvedre

5

14

403

406

G

P

G

P

P

SJoanDespí

8

11

345

358

P

P

E

P

G

Imatge del partit de la primera volta

Granollers Atlètic- Mislata, diumenge 13 hores

L’equip de Xavi Pérez per tornar a retrobar-se amb el triomf, després de tres jornades sense tastar-lo, haurà de millorar l’aspecte defensiu ja que són el segon equip més golejat, cosa de la qual no deu estar satisfet un entrenador, com Xavi Pérez, que era porter.

A la primera volta les valencianes van guanyar de forma ajustada per 28-26 i ara al Pavelló Olímpic l’equip local hauria de fer valer el factor pista, cosa que no van poder fer en el darrer partit davant l’Amposta.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Granollers Atlètic

10

9

355

392

P

G

E

P

P

Mislata

9

10

335

353

E

G

E

P

P

OAR Gràcia - Elda, diumenge 12:30 hores

L’equip gracienc semblava enfonsat però ha ressuscitat i busca la seva tercera victòria consecutiva davant un equip que no sembla passar pel seu millor moment i que va de perdre a casa seva davant el Puchi.

A la primera volta les alacantines van guanyar clarament per 34-21, un resultat que les gracienques deuen tenir ben clavat i del qual voldran revenjar-se esportivament.
La temporada passada el resultat va ser de 23-21 favorable a les blanc-i-verdes.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

OAR Gràcia

12

6

337

385

P

P

P

G

G

Elda

6

14

346

333

P

G

P

G

P

Imatge del partit OAR Gràcia- Castelló (FOTO: OAR Gràcia)

Puchi - Castelló, dissabte 19 hores

L’únic partit sense representació catalana és tot un partidàs on el líder podria tenir problemes i fins i tot patir la primera derrota, però això estarà condicionat pel fet que pugui jugar la jugadora Ana Ferrer el principal puntal de l’equip eivissenc que sembla que es va lesionar la setmana passada en rebre una trompada al nas.

A la primera volta el líder va guanyar de forma ajustada per 25-23 i la temporada passada a Eivissa el resultat va ser favorable també a les castellonenques per 21-32. 

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Puchi

4

15

362

350

G

P

E

G

G

Castelló

1

24

371

328

E

G

E

G

G 

Ana Ferrer en acció contra La Roca

- COMENTA A TWITTER AMB L'ETIQUETA #PlataFemenina

Envia fotos, informació o cròniques a gol@cathandbol.cat

Entrevistes