updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Pau Lanceta (H.Ascó): "Tenim les nostres opcions d'ascens i hem de saber explotar-les al màxim"

El tècnic Pau Lanceta, primer per l'esquerra, amb el seu equip Foto: H. Ascó El tècnic Pau Lanceta, primer per l'esquerra, amb el seu equip

Parlem amb Pau Lanceta, entrenador del femení de l'Handbol Ascó que s'ha classificat per primer cop per les fases d'ascens a Plata Femenina, a poques hores de viatjar cap a les Illes Canàries.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat inclòs

La veritat és que una satisfacció molt gran, ja que inicialment no era l’objectiu de la temporada, ja que tenim un equip molt jove, acabat de formar i que no es coneixia. Per tant, ho veiem com un èxit, per dos motius: perquè és el primer cop que l’Ascó assoleix aquesta fita i per tal com s’ha aconseguit.

La temporada passada l’equip va acabar en 12è lloc, a que ha estat degut aquest canvi tan notable?

L'equip no té res a veure amb la temporada passada; s’han mantingut algunes jugadores, han pujat algunes de les que acabaven l’etapa juvenil i alguna juvenil actual ha estat doblant tota la temporada. Addicionalment hem recuperat jugadores de la base o que havien estat al club anteriorment. Amb tot això hem fet un bon grup i amb gairebé totes de la casa. A partir d’aquí, el fet de conèixer les noies ha facilitat la feina i hem pogut construir un model de joc que elles han sabut interpretar molt bé i que hem pogut desplegar amb tranquil·litat gràcies als bons resultats obtinguts des del primer moment. De fet, precisament això ens ha donat confiança, hem cregut amb la línia que anàvem traçant.

L’objectiu a l’inici de la temporada era la classificació per a les fases?

Tal com he dit, no. Inicialment el nostre objectiu era construir un equip amb el qual lluitar per fases més endavant. En primera instància la idea era competir, agafar rodatge i adquirir el model de joc per posteriorment intentar donar aquest salt qualitatiu. Però a mesura que avançava la temporada ho anàvem veient més factible i un cop vam estar a la segona fase, no ens hem d’amagar, la vam encarar amb els ulls posats a fases.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

El que més destaco és el creixement que han adquirit moltes de les jugadores per competir. Algunes no estaven acostumades a jugar sota pressió i al principi era un dels aspectes que va costar més. L’altre aspecte en que hem millorat es saber interpretar què hem de fer col·lectivament. I per últim, l’entrega en cada partit.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre?

De fet a l’únic equip que no hem guanyat en tota la temporada ha sigut el Lleida. Hem estat sempre molt a prop, però al moments finals se’ns ha escapat cada cop. És un equip molt més fet i amb més veterania. Però després podria destacar qualsevol dels equips que han estat a la segona fase.


 
Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries de la categoria de Lliga Catalana. Podries dir un equip ideal, sense les teves jugadores?

La veritat es que es difícil anomenar un equip ideal perquè hi ha jugadores de gran nivell: Emanuela Precup, Joana Andreu, Esther Torregrossa, Gisela Sanchez, Maria Estrada, Marta Villoslada...
 
Aneu a jugar a les Canàries, una terra amb molta tradició d’handbol femení. Ja sabeu el grup. Creus que teniu oportunitats per pujar? Quins veus com a rival més complicats?

Tots tenim oportunitats de pujar, nosaltres anem amb les nostres opcions i hem de saber explotar-les al màxim; per ganes i il·lusió no serà. Hem treballat molt per anar només a gaudir de l’experiència. Nosaltres anem a competir, farem ús de les nostres armes i a partir d’aquí veurem què passa. En aquestes competicions, no sempre guanya el favorit sinó el que gestiona millor el cap de setmana. El fet de jugar a Telde, potser li dóna certa avantatge al Rocasa, però ja van organitzar les fases l’any passat i va guanyar el Granollers. Tot i això, no et pots fiar de cap dels equips, ja que tots estan per mèrits propis.
 
En cas d'ascens continuaràs a l'equip la propera temporada?

Bona pregunta, però potser no tinc jo la resposta. Ja fa anys que estic al Club i em sento molt a gust, em sento com a casa i apreciat. Veurem com evoluciona tot, ara mateix només estic centrat en les Fases.
 
Creus que s'hauria de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Com teniu la base es pot confiar en ella?

És evident que el nivell que hem assolit és molt bo per competir a Lliga, però per jugar Plata i mantenir la categoria s’hauria de reforçar la plantilla. És a dir: mantenir el bloc però reforçar algunes posicions.

Jugadores:
Anna Rodriguez
Laia Ferre
Abril Ferre
Arantxa Bel
Carlota Martinez
Paula Garcia
Maria Ventura
Marta Abella
Henar Martinez
Carla Martinez
Judit Lanceta
Julia Ripodas
Emma Falgueras
Lucia Pasaman
Marina Gasca
Abril Pujol
Natalia Caldes (es va lesionar i va plegar)
 

Cos tècnic:
Pau Lanceta
Joel Bel

Entrevistes