updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Els tècnics de Santvi i Sanes parlen de la seva gran temporada

Josep Maria Mestre i Xavi Esteban opinen sobre la gran temporada dels seus equips Fotos: Arxiu Josep Maria Mestre i Xavi Esteban opinen sobre la gran temporada dels seus equips

L'Handbol Sant Vicenç, campió de Lliga Catalana, i el Sant Esteve Sesrovires, segon classificat, estan a punt de jugar les fases d'ascens a Plata i els seus entrenadors ens parlen de la gran temporada que han fet els seus equips.

Josep Maria Mestre entrenador de l'Handbol Sant Vicenç

Josep Maria Mestres, l'entrenador de l'Handbol Sant Vicenç campió de la Lliga Catalana i que ha de jugar les fases d'ascens a casa seva aquest cap de setmana, ens respon molt content després del títol estatal de l’equip juvenil, del qual ell n’ha estat també partícip. 

1.- Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i títol inclòs?

Ha estat una temporada molt difícil però en la qual hem aconseguit assolir el primer dels objectius del club, la classificació per a les fases d'ascens. Pel que fa al títol aconseguit, és el premi a la regularitat de la temporada, tot i tenir alts i baixos al últim tram de la lliga, i li donem molt de valor.

2.- Que ha influït en la millora respecte la temporada passada?

Ha estat un any de molts canvis, noves incorporacions, jugadores juvenils que passen a sènior, canvi d'entrenador, canvi de dinàmiques d'equip, etc. La millora ha estat fruit de tots aquests canvis però sobretot de creure en tot allò que hem treballat i entendre a que juguem.

3.  Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Crec que, juntament amb Sant Esteve de Sesrovires i Vilamajor, som un equip tàcticament amb molts recursos tant en defensa com en atac i aquest fet ens ha portat a aconseguir el campionat. Juntament amb la polivalència de moltes de les jugadores que juguen a diverses posicions amb gran efectivitat.

4. Heu tingut prou suport del públic i creus que us ajudarà a les fases?

Si! Tots els partits importants de la lliga a casa no hem fallat i el nostre públic tampoc, per tant, crec que en organitzar les fases a casa podrem tenir un pavelló ple per poder assolir la fita.

5. Quin és l'equip que us ha costat més de batre a la Lliga Catalana?

Sant Esteve de Sesrovires i Vilamajor, són dos dels equips més difícils els quals hem jugat. Molt ben dirigit pels seus extraordinaris entrenadors i per les seves jugadores, son dos equips amb estils molt diferents un amb un atac molt treballat i l'altre amb una defensa molt ben organitzada.

6. Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries de la categoria. Podries dir un equip ideal, sense les teves jugadores?

Portera: Mercè Buixó (OAR GRACIA)
Pivot: Laura Masip (H.VILAMAJOR)
Lateral esquerre: Claudia Romero (SANT ESTEVE SESROVIRES)
Central: Mel Moreno (CARDEDEU)
Lateral dret: Laura Delgado (H. VILAMAJOR)
Extrem esquerre: Cyntia Gonzalez (CANOVELLES)
Extrem dret: Desireé Carvallo (ST QUIRZE)

Entrenadors: SANT ESTEVE SESROVIRES i VILAMAJOR

7. Organitzareu les fases a casa i ja sabeu el grup. Creus que sent el 1r de Catalunya sereu favorits per pujar?

La competitivitat de la lliga catalana és molt alta i exigent, esperem estar preparats per afrontar partits d'alt nivell gracies això, tot i així no ens converteix en favorits, no és com un sector cadet o juvenil, que alguns equips vénen assumint que la fase és un premi a la temporada. En una fase d'ascens tothom ve al que ve, pujar.

8. En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la propera temporada? 

En quant a la continuïtat, jo estic a la disposició del club i faré el que em manin, vaig decidir portar aquest equip pels objectius que tenia darrera, si els aconsegueixo...estic obert a d'altres reptes.

9.- Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Teniu una bona base, amb un juvenil al campionat d'Espanya es pot confiar en elles per fer el salt?

Crec que el fet de pujar no ha de generar un canvi molt brusc a la plantilla, si que amb les juvenils que pasen a sénior quedarà un bloc molt nombros i amb moltes alternatives, fet que farà que es crei un sénior B. L'entrenador en qüestió tindrà que decidir els grups i suposo que la incorporació d'un parell de peces amb veterania a la categoria.

 

Plantilla: Sandra Expósito, Alejandra de la Mota, Belen Rueda, Silvia Carneros, Nerea Domínguez, Silvia Sànchez, Júlia Tarrats, Carlota Galván, Ana Calle, Carme Ollé, Paula Recio, Carol Carmona, Andrea Fernàndez, Gemma Rebula, Raquel Ferres, Sheila Pino, Judit P. Valero, Irene Molés, Eli Cesareo (juvenil), Alba Almansa (juvenil), Ona Vegué (juvenil), Laia Cassauba-Tircazot (juvenil), Ester López (juvenil).

El cos tècnic: Josep M. Mestre (entrenador), Jose Ingles (ajudant entrenador), Paco Molés (delegat), Gabriel Teodoro (delegat).


Xavi Esteban entrenador del Sant Esteve Sesrovires 

L'entrenador del Sesrovires també ens ha respost amablement abans d'anar cap a l'illa de Fuerteventura on buscarà l'ascens a Plata.

1.- Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat inclòs?

Doncs la valoració de la temporada és d'excel·lent per part de tot l'equip i el club amb el sénior femení.

2.- Que ha influït en la millora respecte a la temporada passada?

Doncs possiblement el factor principal ha estat la maduració d'algunes jugadores i de l'equip en diferents fases del campionat, treient partits complicats, en moments de la temporada complicats també. Les incorporacions han donat un plus competitiu.

3. Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

El factor principal ha sigut estar en tot moment en la competició, sobreposant-se a lesions, derrotes i que al final una temporada és llarga o molt llarga per tothom i has d'estar constantment en tensió.

4. Heu tingut prou suport del públic i creus que us ajudarà a les fases?

El públic ha estat al costat de l'equip en tot moment. Ens han acompanyat per la geografia catalana. A les fases complicat pensant que es Fuerteventura i és un esforç econòmic massa gran. Qui vingui, intentarem donar el màxim també pel seu suport i esforç.

5. Quin és l'equip que us ha costat més de batre?

Doncs hauria de dir que han sigut molts, no podria dir-te un de sol. Sant Vicenç, Cardedeu, Gavà, Vilamajor, Sant Quirze.

6. Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries de la categoria. Podries dir un equip ideal, sense les teves jugadores?

No sóc massa amant de fer aquest tipus de seleccions perquè sempre et deixes algú, però vaig a intentar-ho, posant-ne dues per posició.

Porteria: Adriana Ascaso (Cardedeu), Olga Pena (Ascò)
Extrem esquerre: Cyntia Gonzàlez (Canovelles), Ona Vegué (Sant Vicenç)
Lateral Esquerre: Sheila Pino (Sant Vicenç), Maria Mora (Cardedeu)
Central: Mel Moreno (Cardedeu), Raquel Ferres (Sant Vicenç)
Lateral dret: Laura Delgado (Vilamajor),Vanesa Nogales (Canovelles)
Extrem dret: Patricia Oliet (Pardinyes), Desi Carvalho (Sant Quirze)
Pivot: Laura Masip (Vilamajor), Paula Recio (Sant Vicenç)

Entrenadors: Roger Antich (Gavà) i Rosa Hernàndez (JH Mataró)

7. Aneu lluny a jugar i ja sabeu el grup. Creus que teniu oportunitats per pujar?

Si, indubtablement. Anem a pujar o intentar-ho. És un grup complicat, però anirem a fer tot el que estigui en les nostres mans i energies per pujar.

8. En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la propera temporada?

La meva intenció és continuar amb l'equip a Divisió de Plata. És un grup fantàstic per treballar amb elles.

9.- Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties?

La base de l'equip ha de ser l'equip que ha pujat. Sona a molt tòpic, però sabent on estem i com està l'handbol català femení pensar d'una altre manera seria absurd. Hi ha unes juvenils fantàstiques que ens han ajudat tota la temporada i continuaran fent-ho.

Plantilla.-  Alba Buenestado, Andrea Sanz, Sandra Baño, Claudia Romero, Julia Romero, Maria Müller-Thysen, Judit Cortés, Núria Morlesyn, Nora Muñoz, Agostina Esterrich, Eli Buenestado, Jennifer Navarro, Helena Ramos, Elena Martín, Maria Montoya, Mireia Morilla, Marta Bermejo, Mònica Infante, Ainhoa Gonzàlez, Júlia Parera, Elena Rilo.

Equip tècnic.- Xavier Esteban (entrenador), Joan Martínez (ajudant entrenador, un fantàstic entrenador i lluitador); Abraham Valero (delegat), Sandra Alonso (fisioterapeuta).

- COMENTA A TWITTER AMB L'ETIQUETA #LligaCatFem


Envia fotos, informació o cròniques a gol@cathandbol.cat

Entrevistes