updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Tres catalanes campiones de la Lliga Iberdrola amb el Bera Bera basc

El Bera Bera és el nou campió de la Lliga Iberdrola amb tres catalanes que veiem a la fila de sota (Gil 1a per la dreta, Boada 3a i Cesáreo 4a). Foto: @BalonmaBeraBera El Bera Bera és el nou campió de la Lliga Iberdrola amb tres catalanes que veiem a la fila de sota (Gil 1a per la dreta, Boada 3a i Cesáreo 4a).

Després de la decisió presa ahir dilluns per la Comisión Delegada de la Real Federación Española de Balonmano, el nou campió de la Lliga Iberdrola femenina és el Super Amara Bera Bera, amb tres catalanes a les seves files.

 La classificació final de la lliga, que és la que hi havia en el moment de l'aturada queda així:  Bera Bera 30; Elche 26; Atlètico Guardés 23; Gijón 22; Málaga 16; BM Granollers 16; Aula Valladolid 15; Rocasa Gran Canaria 14, La Salud Tenerife 10, Zuazo Barakaldo 10, Porriño 7, Alcobendas 3.

El Bera Bera de Donòstia és el nou campió i jugarà la màxima competició europea junt amb l'Elche. Els dos següents, Atlètico Guardés i Gijón, jugaran la Copa IHF (abans Challenge Cup).
La Federació sol·licitarà una wild card per a la competició europea per al BM Granollers i l'Aula Valladolid, que eren semifinalistes de la Challenge Cup 2019-20, i per al Rocasa Gran Canaria, campió de l'edició 2018-19.

S'ha de dir que en l'equip campió hi havia tres jugadores catalanes (Emma Boada, Sara Gil i Eli Cesáreo), a les quals felicitem des d'aquí per aquest títol.

El Bera Bera recupera així un títol que havia aconseguit cinc vegades entre les temporades 2012-13 i 2017-18 (només amb una interrupció, en què va guanyar l'Atlético Guardés), i que la temporada passada havia anat a parar a mans del Rocasa Gran Canaria.

Pugen a la Divisió d'Honor els quatre equips que dominaven els grups de Plata que eren: Morvedre (1r del grup en què jugaven els equips catalans), Lanzarote, Atlético Pereda i Adesal Córdoba.
Això farà que la competició tingui 16 equips la temporada vinent.

Entrevistes