updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

L’Handbol femení català es reuneix aquest diumenge a Sant Quirze

  • Escrit per FC HANDBOL

El proper diumenge 18 de març l’handbol femení català es paralitzarà. I és que per tercer any consecutiu es celebrarà la Diada de l’Handbol Femení Català, que en aquesta ocasió tindrà a Sant Quirze del Vallès com a escenari.

Com ja va succeir a les dues edicions anteriors, a la Diada hi haurà cabuda per a tot tipus d’activitats relacionades amb l’handbol femení. Per sobre de tot, però, cal destacar el partit que disputarà la Selecció Catalana Absoluta Femenina.

Trobada de Mini-handbol i Partits de Seleccions

La Diada començarà a les 9:30 hores del matí, amb la celebració de la tradicional Trobada de MiniHandbol Femení. Un total de 45 equips disputaran la competició fins a les 17:00 hores a les 8 pistes que s’habilitaran distribuïdes entre el Pavelló Esportiu, la pista coberta i la pista de l’Escola Taula Rodona.
 
La Trobada es disputarà en les categories prebenjamí (5 equips), benjamí (14 equips) i aleví (26 equips). Tots els partits es disputaran a dues parts de 12 minuts i en cap cas es comptabilitzaran els gols, ja que es tracta d’una activitat formativa.
 
El punt fort de la jornada arribarà després de dinar, quan dues de les nostres Seleccions Catalanes tornaran a l’acció. Tant la Selecció Catalana Juvenil Femenina com la Selecció Catalana Absoluta s’enfrontaran al Jacchb francès.
 
A les 16:30 hores serà el torn de la històrica i merescuda campiona d’Espanya de Seleccions Territorials, la SCJF de Dolores Martín, Andreu Marín i Maria Cadens. I al finalitzar aquest enfrontament, al voltant de les 18:15 hores, saltaran a la pista les noies de la SCAF, dirigides per Ramon Plans, Toni Pérez i Mertxe Rubio. A més, les components de la SCAF signaran autògrafs a les 16:00 hores a l’entrada del Pavelló.
 
A banda de la Trobada i dels partits de les dues Seleccions, la Diada comptarà amb moltes altres activitats paral·leles per gaudir del millor ambient de l’handbol femení.
 
Entrenament de tecnificació, amb Dolores Martín

Durant el matí, per exemple, tindrà lloc el primer entrenament de Tecnificació Femenina de l’any (per a noies nascudes el 1999), a càrrec de Dolores Martín i els tècnics dels centres de tecnificació que disposa la FCH (Andreu Marín, Bernat Colomer i Pere Arbona). La Tecnificació es durà a terme de 12:20 a 14:15 hores.
 
També hi haurà temps per a xerrades formatives per  pares i mares. La primera serà a les 10:15 hores, quan Xavi Garcia, diplomat en Fisioteràpia i col·laborador de la FCH, parlarà sobre “Com puc ajudar la meva filla?”, donant una àmplia visió dels hàbits en les joves esportistes. A continuació, Toni Pérez, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i també col·laborador d’aquesta FCH, debatrà sobre “Què més li puc aportar a nivell emocional?”, on s’exposaran les estratègies a seguir per a motivar i recolzar la jugadora.
 
Finalment, també cal esmentar que a partir de les 10:00 hores tots els assistents a la III Diada de l’Handbol Femení Català podran gaudir d’una zona lúdica on podran jugar amb els inflables de la Federació Catalana d’Handbol.
 

Entrevistes