updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #1aCatHFem: S'estrena la "nova" i esperada Primera Catalana

El pavelló de Martorell viurà el primer partit de la nova 1a Catalana Foto: @chsjd El pavelló de Martorell viurà el primer partit de la nova 1a Catalana

Mateix nom però nou format per a una categoria que millora sensiblement la seva competitivitat. Tres equips pujaran a Lliga i quatre baixaran a 2a Catalana.

L'estrena finalment aquest 2019 de la nova 2a Catalana Femenina és un un fet molt destacat que converteix la ja denominada 1a Catalana en una categoria "superior", que promet a priori més igualtat i nivell. Tot plegat, una bona mostra del gran creixement i consolidació de l'handbol femení català.

En total hi trobem 15 equips (els 14 previstos més l'OAR B que baixa "arrossegat"):
- 4 que van baixar de Lliga Catalana (Banyoles, Les Franqueses, Perelló, els tres últims, més l'OAR Gràcia B que ha de baixar pel descens del seu primer equip)
- 8 que van jugar la 2a fase d'ascens però no van pujar* (Cerdanyola, Garbí, Sant Joan Despí B, Martorell, UE Sarrià, La Garriga, Montbui i Llavaneres Maresme)
- 2 millors classificats de la 3a fase (Ribes i Sant Cugat).
- El Molins de Rei*

* El Tortosa, com a participant a la 2a fase, tenia plaça reservada però hi va renunciar. Inicialment se la va quedar l'Ascó B (tercer classificat a la 3a Fase) però també hi va acabar renunciant i la plaça ha estat finalment pel Molins de Rei.

Els partits de la 1a jornada per ordre cronològic:

Martorell – Molins de Rei, dissabte 17:30 h

La competició comença amb derbi del Baix Llobregat a Martorell, on reben un equip que finalment ha entrat "de rebot" per la baixa de l'Ascó B. Cal destacar que l'equip martorellenc és segurament el conjunt que ha fet el reforç més destacat, en forma d'entrenador, ja que ha fitxat a José Luis Villanueva (exGranollers). També han fitxat a una jugadora uruguaia, Belén Camacho com explica en aquesta entrevista a Valonmano con V.

Ja es van trobar la temporada passada a la 1a fase amb victòria local per 36-28.

Sarrià – Sant Cugat, dissabte 17:45 h

L'equip sarrianenc, jugant a casa, en teoria és superior a un equip que va entrar a la nova categoria a través de la 3a fase.

Handbol Maresme – Cerdanyola, dissabte 20 h

Bon partit a Llavaneres entre un equip que estrena nom i un altre que va jugar el TOP-4 i es va quedar sense ascens. La temporada passada, en la 2a fase, el resultat va ser de 20-22.

Ribes – Garbí, diumenge 10:30 h

Tots dos equips van fer un bon final la temporada passada, en la qual ja es van trobar a la 1a fase amb victòria empordanesa per 19-21. Molta joventut i il·lusió en dos equips i clubs en clara línia ascendent.

Sant Joan Despí B - La Garriga, diumenge 10:30 h

Les santjoanenques, que havien estat dos anys a lliga, la temporada passada van fer una bona campanya però es van acabar quedant fora del TOP-4. Comencen rebent un bon equip que la temporada passada va fer una gran primera fase, però no va acabar de ratificar-ho a la segona.

OAR Gràcia B – Montbui, diumenge 11:15 h

Les sabadellenques, que han estat uns anys a lliga (4 de les 5 últimes temporades) han baixat degut al descens del seu A i se suposa que han de ser un dels equips forts. Veurem si el Montbui, amb la il·lusió d'estar en aquesta nova categoria, els pot plantar cara.

Banyoles – Perelló, diumenge 11:30 h

Possiblement el "partit de la jornada" entre dos equips que la temporada passada van jugar a Lliga. En aquella ocasió les perellonenques van guanyar al Pla de l'Estany per 21-31.

Descansa: Les Franqueses


Entrevistes