updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

França-Espanya i Dinamarca-Suècia, semifinals de l'Euro 2018

Adrià Figueras i Arió abraçats a Corrales Foto: EHF Adrià Figueras i Arió abraçats a Corrales

L'Europeu de Croàcia ja té els quatre semifinalistes, entre els quals hi haurà la selecció espanyola de Jordi Ribera.

Aquest divendres es juguen les semifinals de l'Euro 2018:

18h: França - Espanya (TDP)

20:30: Dinamarca - Suècia (TDP)


Grup II: Passen Dinamarca i Espanya

L'equip espanyol va classificar-se aquest dimecres després de derrotar Alemanya en un partit a cara o creu decidit gràcies a un parcial de 8 a 0 en els primers compassos de la segona meitat. I és que al descans Espanya guanyava només d'un gol (13-14), però la defensa 5:1 i els errors dels alemanys atacant amb set (perdent tres pilotes seguides) van fer que els espanyols trenquessin el partit passant del 15-15 al 15-23. A partir d'aquí Alemanya va intentar-ho tot per la remuntada, però només van aconseguir maquillar el resultat fins el 27-31 final.

REPASSEM LES ESTADÍSTIQUES DELS JUGADORS CATALANS

FERRAN SOLÉ: 24 gols (75%) - 2 pilotes robades

ADRIÀ FIGUERAS: 18 gols (95%)

VALERO RIVERA: 15 gols (63%) - 1 pilota robada

DAVID BALAGUER: 12 gols (43%) - 2 pilotes robades

AITOR ARIÑO: 10 gols (77%) - 7 pilotes robades

JOAN CAÑELLAS: 6 gols (32%) - 4 pilotes robades - 3 blocatges

VIRAN MORROS: 1 gol (33%) - 1 pilota robades - 2 blocatges

GONZALO PÉREZ DE VARGAS: 52 aturades (34%) - Malauradament hem de lamentar que es va lesionar en el partit contra Alemanya

Abans de la darrera jornada de la "Main Round", Dinamarca ja estava classificada, però tot i això va tancar la fase de grups amb un triomf contundent contra Macedònia (20-31). L'equip liderat per Mikkel Hansen és el vigent campió olímpic i ha mostrat un gran potencial, i ben alertat després de veure's sorpresos per la República Txeca en el seu segon partit.

Grup I: Passen França i Suècia

L'altre grup de la "Main Round" va estar dominat amb mà de ferro per França, que ha guanyat tots els partits amb un golaverage general de +26. Sembla clar que l'equip de Karabatic i companyia (amb la baixa del lesionat Ludovic Fabregas) no es conformarà amb res que no sigui l'or.

La segona plaça es va decidir –després d'acabar en un triple empat– a favor de Suècia, equip que va acabar amb els mateixos punts que Croàcia i Noruega. Els amfitrions han acabat pagant molt cara la derrota en el primer partit de primera fase davant de Suècia, i els noruecs no en van tenir prou guanyant de tres gols a Suècia en el darrer partit.

Perquè ha passat Suècia?

El triple empat s'ha decidit a favor de Suècia que va guanyar a Croàcia 35-31, però aquest dimecres va perdre amb Noruega 25-28. En l'altre partit del triple empat, Croàcia havia guanyat a Noruega 32-28. Per tant, tots tenien 2 punts, i pel que fa al golaverage entre ells Suècia ha quedat amb +1, Croàcia amb 0 i Noruega -1.

Entrevistes