updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Aitor Ariño s'afegeix a la selecció espanyola a l'Europeu de Croàcia

Aitor Ariño s'afegeix a la selecció espanyola a l'Europeu de Croàcia Foto: RFEBM

Aquest dilluns es tanca la segona jornada de l'Europeu de Croàcia amb un interessant partit de la selecció espanyola.

Després d'apallisar a la República Txeca (32-15), el combinat que dirigeix Jordi Ribera té aquest dilluns el primer gran test contra l'Hongria dirigida per Lubo Vranjes que va estrenar-se amb derrota contra Dinamarca. Un partit que ja podrà jugar l'extrem barcelonista Aitor Ariño, que arriba d'urgència per cobrir la baixa per lesió d'Ángel Fernandez.

No és la primera vegada que Ariño arriba a una gran cita de manera inesperada. El 2013 va ser un dels protagonistes del Mundial guanyat per Espanya a Barcelona, llavors cobrint la baixa del lesionat Cristian Ugalde. El mateix Ariño explica al web de la RFEBM les seves sensacions: "Llavors estava molt verd, ara ja estic format com a jugador, un pas per davant del jugador que era llavors. Considero que estic capacitat per aportar molt a l'equip, però espero que amb un resultat final semblant al de 2013".

Els partits d'aquest dilluns són els següents:

18:15h: Espanya - Hongria (Teledeporte)
                Eslovènia - Alemanya
20:30h: Montenegro - Macedònia
                Rep. Txeca - Dinamarca

Els Catalans

Lògicament la selecció espanyola sempre compta amb la gran majoria de catalans presents en aquesta gran cita. Aquest cop, però, degut a les lesions del nord-català Ludovic Fàbregas (França), la no renovació de Xavi Sabaté al capdvant d'Hongria, i la no classificació de la Romania de Xavi Pascual, fa que aquesta vegada no hi hagi representació del nostre handbol en altres seleccions.

AMB ESPANYA: Ja per començar el seleccionador és el sarrianenc Jordi Ribera, que ha cridat a una importat representació del nostre handbol. Hi seran els extrems drets David Balaguer (Nantes) i Ferran Solé (Fénix Tolouse); el lateral Joan Cañellas (Vardar), el pivot Adrià Figueras (Fraikin BM Granollers), l'extrem esquerre Valero Rivera (Barça), l'especialista defensiu Viran Morros (Barça). També hem de destacar dos jugadors que no han nascut aquí però hi porten molts anys com són el porter blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas i el central Raúl Entrerríos.

ÚLTIMA HORA: Després de la primera jornada s'hi afegeix l'extrem blaugrana Aitor Ariño.

També hi ha jugadors que s'han format a la base blaugrana com el porter gallec Rodrigo Corrales o el lateral Daniel Dujshebaev, i destacats exblaugranes com Edu Gurbindo o Dani Sarmiento.

Els Grups de l'Euro 2018

Al grup A hi ha l'amfitriona Croàcia, Suècia, Sèrbia i Islàndia. Un grup potentíssim on saltaran espurnes.

Al grup B hi trobem la França (sense el nord-català Ludovic Fabregas que està de baixa des del novembre), que es jugarà el passi amb la cada cop més potent Noruega, Bielorrússia i Àustria.

Al grup C, el cap de sèrie és Alemanya, que tindrà a tres seleccions bàltiques de rivals: Macedònia, Montenegro i Eslovènia.

I per últim, al grup D hi trobem a la selecció espanyola –entrenada per Jordi Ribera i amb gran representació catalana– que se les haurà amb Dinamarca, la República Txeca i Hongria.

Entrevistes