updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Ja tenim aquí l'Europeu masculí de Croàcia!

Aquest divendres comença l'esperat Europeu de Croàcia, amb els setze millors equips del continent en busca del títol aparentment menor (per sota de Jocs Olímpics, Mundial) però que acostuma a ser el més complicat d'aconseguir.

Els setze millors equips del continent cara a cara en un esport en que hi ha més igualtat i nivell en un europeu que en un Mundial. És cert que no hi haurà seleccions potents com Brasil, Qatar o Tunísia, però tampoc hi haurà cap selecció dèbil. Setze equips que saben que no poden despistar-se contra cap rival si no volen quedar fora de la lluita per les medalles.

Els Grups de l'Euro 2018

Al grup A hi ha l'amfitriona Croàcia, Suècia, Sèrbia i Islàndia. Un grup potentíssim on saltaran espurnes.

Al grup B hi trobem la França (sense el nord-català Ludovic Fabregas que està de baixa des del novembre), que es jugarà el passi amb la cada cop més potent Noruega, Bielorrússia i Àustria.

Al grup C, el cap de sèrie és Alemanya, que tindrà a tres seleccions bàltiques de rivals: Macedònia, Montenegro i Eslovènia.

I per últim, al grup D hi trobem a la selecció espanyola –entrenada per Jordi Ribera i amb gran representació catalana– que se les haurà amb Dinamarca, la República Txeca i Hongria.

Els partits d'aquest divendres són els següents:
18:15h: Suècia - Islàndia (TDP)

                Bielorrúsia - Àustria
20:30h: França - Noruega (TDP)
                Croàcia - Sèrbia

Els Catalans

Lògicament la selecció espanyola sempre compta amb la gran majoria de catalans presents en aquesta gran cita. Aquest cop, però, degut a les lesions del nord-català Ludovic Fàbregas (França), la no renovació de Xavi Sabaté al capdvant d'Hongria, i la no classificació de la Romania de Xavi Pascual, fa que aquesta vegada no hi hagi representació del nostre handbol en altres seleccions.

AMB ESPANYA: Ja per començar el seleccionador és el sarrianenc Jordi Ribera, que ha cridat a una importat representació del nostre handbol. Hi seran els extrems drets David Balaguer (Nantes) i Ferran Solé (Fénix Tolouse); el lateral Joan Cañellas (Vardar), el pivot Adrià Figueras (Fraikin BM Granollers), l'extrem esquerre Valero Rivera (Barça), l'especialista defensiu Viran Morros (Barça). També hem de destacar dos jugadors que no han nascut aquí però hi porten molts anys com són el porter blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas i el central Raúl Entrerríos.

També hi ha jugadors que s'han format a la base blaugrana com el porter gallec Rodrigo Corrales o el lateral Daniel Dujshebaev, i destacats exblaugranes com Edu Gurbindo o Dani Sarmiento.

Les grans absents

Sens dubte destaquen les absències de les selecció de Rússia (va acabar tercera al seu grup de classificació per darrere de Suècia i Montenegro) i Polònia (última de grup).

Poland_vs_Romania_24715_5947ad7bb9

Tampoc hi serà la Romania entrenada per Xavi Pascual. No és que sorprengui que no hi siguin, però cal recordar que van postular-se a ser-hi quan (després de superar dues fases prèvies) van començar la fase de classificació amb dues sorprenents victòries contra Bielorrússia i Polònia (notícia a Cathandbol). Al final, però,  van acabar tercers de grup per darrere de Bielorrussia (8 punts) i Sèrbia (8), i amb els mateixos punts (4) però per davant de Polònia. Això sí, de les quatre derrotes dues per la mínima. En seguirem l'evolució molt atents.

Entrevistes