updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Ja tenim aquí l'apassionant Mundial de França!

Un festival de joc de "les experts" amb rècord històric d'espectadors inclòs ha obert el Mundial 2017 a França. La festa ha començat!

24 seleccions de quatre continents busquen la glòria en aquest interessant Mundial que acull França, en la tercera vegada que el país veí és la seu d'aquesta gran cita, després de fer-ho el 1970 i 2001. Aquest darrer cop, fa setze anys, els francesos van aconseguir el seu segon títol mundial. Ara ja en tenen cinc (tres dels quatre últims)... i saben que estan exigits a buscar el sisè.

Aquest grup d'estrelles que lidera Nico Karabatic–entre els quals hi tenim al nordcatalà Ludovic Fabregas– és el principal favorit al títol i no els val la pena ni dissimular-ho. Amb La motivació que dóna defensar el títol de 2015, vénen a més de "conformar-se" amb la plata olímpica. Estrenen a Didier Dinart com a entrenador principal després que el veterà Claude Onesta li hagi passat el relleu després d'haver compartit banqueta amb ell en les darreres grans cites, i intentaran que la responsabilitat de jugar a casa i l'extramotivació no se'ls giri en contra.

Però i si falla França?

Pot semblar que tot estigui preparat perquè els francesos cantin "La Marsellesa" al capdamunt del podi, però per això encara falta molt i hi ha diverses seleccions que s'han preparat fort i tenen qualitat per evitar-ho. Anem a mullar-nos una mica i fem una mica de pronòstic de com es presenta la competició.

En primer lloc, com a principals alternatives, posarem els tres últims equips que han aixecat algun dels tres trofeus grans. Aquests tres equips són Dinamarca (vigent campiona olímpica), Alemanya (vigent campiona d'Europa) i Espanya (campiona del Mundial del 2013). Equips que vénen en diferents situacions, però que s'han mostrat forts en la fase de preparació i volen ser l'alternativa.

Els grups "perseguidors"

Després dels quatre equips a qui hem posat l'etiqueta de favorit, hi trobem un segon grup que dividirem en dos. En primer lloc hi col·locarem seleccions que han de ser alternativa, com Eslovènia, Hongria (entrenada per Xavi Sabaté), Croàcia i Noruega. Quatre seleccions de nivell, algunes que vénen amb dubtes i altibaixos però que si estan bé poden guanyar a qualsevol equip.

Just per darrera, i suposadament trepitjant-los els talons, hi tindríem a les seleccions de Rússia, Qatar (de Valero Rivera), Brasil (que sense Jordi Ribera i amb diverses baixes importants ha començat amb una derrota contundent) i Suècia. Els suecs van decebre als Jocs, però la seva joventut ha de demostrar que pot fer grans coses. Quatre equips amb l'objectiu d'arribar als Quarts de final.

Les incògnites

Una mica en terra de ningú, hi col·loquem un grup de sis seleccions amb ganes de no quedar-se fora massa d'hora. I és que haurem de veure com responen seleccions com Islàndia, Macedònia, Bielorrússia, Egipte (que als Jocs va ser millor que Suècia), Argentina...  o Polònia. Sí, col·loquem aquí a una selecció que va ser tercera en el darrrer mundial, però que ha estat molt renovada i ve de mostrar una cara molt feble al Torneig internacional d'Espanya. Tot i que qualsevol equip que entreni Talant Dujshebaev no l'hem de descartar abans d'hora.

Les ventafocs

Cadascun dels quatre grups té diversos equips cridats a ser possibles comparses. Però a la vegada són equips que no tenen res a perdre, i per tant també tenen l'opció de convertir-se en la revelació colant-se als vuitens de final. Aquí hi tindríem a Tunísia, Xile, Japó, Angola, Aràbia Saudí, i Bahrein. Per ells sumar seria un èxit i una gran motivació per seguir sorprenent als seus rivals. Estarem especialment atents al que faci l'exblaugrana Antonio Carlos Ortega, al capdavant de la selecció japonesa que ha explicat fa poc que mai havia treballat amb tants mitjans com ara.

I fets aquests pronòstics que segurament seran trencats de dalt a baix, que comenci l'espectacle!

Entrevistes