updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El projecte de Ribera mostra un bon nivell abans del Mundial

David Balaguer, contra l'Argentina Foto: Álvaro Bermejo RFEBM David Balaguer, contra l'Argentina

El pràcticament recent estrenat projecte de Jordi Ribera amb la selecció espanyola d'handbol ha mostrat una gran cara al Torneig Internacional d'Espanya disputat a Irun.

La selecció estatal va començar golejant una renovada Polònia (30-20), va golejar sense miraments l'Argentina (38-25) i va acabar amb un triomf treballat contra el Qatar (32-27) per acabar aixecant la copa del "XLII Torneo Internacional de España". Un bon test preparatori per una selecció força renovada però amb peces claus que segueixen i que volen treure's l'espina de quedar-se fora dels Jocs Olímpics fent un gran paper en el Mundial de França que comença aquest dimecres, dia 11.

L'actuació dels nostres representants

Cal destacar el debut amb la selecció absoluta de l'extrem dret del Nantes David Balaguer, que el primer dia va fer un gol, el segon dos i el tercer, tres. Un jugador que per cert, ja havia debutat amb la selecció espanyola... però de platja, amb la que va ser cinquè a l'Europeu de 2013.

Per la seva banda, el pivot del Fraikin Granollers Adrià Figueras, ha acabat el cap de setmana també amb sis gols, com Balaguer, fent-ne un el primer dia i cinc el segon, i destacant tant en atac com en defensa. Ja està confirmat que aquests dos jugadors viatjaran a França, ja que Ribera ha explicat que degut a les molèsties de Raul Entrerríos, viatjaran amb 17 homes al Mundial pendents de la recuperació del central blaugrana.

També hem de recordar el paper dels que podríem considerar "fixos", que han mostrat un gran nivell, com són Valero Rivera (16 gols), Víctor Tomas (8), Joan Cañellas (6), Viran Morros (destacant també en atac amb 4 gols gràcies a un paper destacat en la segona onada del contraatac). Absent el primer dia, el porter del Barça Gonzalo Pérez de Vargas ha mostrat un cop més la seva gran qualitat.

Espanya 30-20 Polònia

Rodrigo Corrales i Gurutz Aginagalde, porters; Eduardo Gurbindo (2), Ángel Fernández (4), Valero Rivera (6), Víctor Tomas (1), Raúl Entrerríos, Alex Dujshebaev (1), Daniel Sarmiento (6), Julen Aginagalde (1), Joan Cañellas (2), Viran Morros (2), Gedeón Guardiola, Iosu Goñi (2), David Balaguer (1), Alejandro Costoya (1) i Adrià Figueras (1). 

Espanya 38-25 Argentina

Gonzalo Pérez de Vargas, Rodrigo Corrales i Gurutz Aginagalde, porters; Eduardo Gurbindo (1), Ángel Fernández (5), Valero Rivera (5), Víctor Tomas (2), Raúl Entrerríos, Alex Dujshebaev (2), Daniel Sarmiento (2), Julen Aginagalde, Joan Cañellas (3), Viran Morros, Gedeón Guardiola (3), Iosu Goñi (5), David Balaguer (2), Alejandro Costoya (3) i Adrià Figueras (5).
 

Espanya 32-27 Qatar

Gonzalo Pérez de Vargas, Rodrigo Corrales i Gurutz Aginagalde, porters; Eduardo Gurbindo (2), Ángel Fernández (3), Valero Rivera (5), Víctor Tomás (5), Raúl Entrerríos, Alex Dujshebaev (2), Daniel Sarmiento (4), Julen Aginagalde (1), Joan Cañellas (1), Viran Morros (2), Gedeón Guardiola (2), Iosu Goñi (2), David Balaguer (3), Alejandro Costoya (3) i Adrià Figueras.
 

VÍDEO: Les impressions de Ribera en acabar el Torneig preparatori

Entrevistes