updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

David Balaguer i Adrià Figueras a la llista per preparar el Mundial 2017

Adrià Figueras, amb un peu i mig al Mundial Foto: HBC Nantes Adrià Figueras, amb un peu i mig al Mundial

L'extrem del Nantes David Balaguer ha estat una de les grans sorpreses en la llista provisional que el seleccionador estatal Jordi Ribera ha fet de cara a la preparació pel Mundial de França 2017.

Tenint en compte que només hi ha quatre jugadors esquerrans (dos laterals i dos extrems) es fa molt difícil pensar que Balaguer pugui ser un dels dos jugadors de camp descartats durant la fase de preparació. El que haurà d'assegurar la seva presència és el pivot del Fraikin Granollers (ja que hi ha tres pivots seleccionats), tot i que si segueix amb el nivell de joc de ben segur que pot convèncer a Jordi Ribera.

Pel que fa a les altres novetats destaca el debut del lateral esquerre de l'Ademar Alex Costoya, i el retorn de l'extrem esquerre del Naturhouse Ángel Fernández, que ha deixat fora jugadors com Aitor Ariño o Cristian Ugalde. També s'ha quedat fora després de cinc anys a la selecció, el lateral de la Llagosta Antonio García.

La llista completa de Ribera

Aquí teniu la llista de 19 jugadors, de la qual ja ha anunciat que en caurà primer el tercer porter Xoan M.Ledo (gallec exBarça B, ara al Villa de Aranda), i després en cauràn dos més. Un jugador abans del Torneig Internacional d'Espanya (del 6 al 8 de gener) i un altre després, per conformar la llista definitiva de 16 jugadors.

PORTERS: Gonzalo Pérez de Vargas (F.C. Barcelona), Rodrigo Corrales (Orlen Wisla Plock) i Xoan M. Ledo (Villa de Aranda).
LATERAL ESQUERRE: Joan Cañellas (HC Vardar Pro), Carlos Molina (BM. Ciudad de Logroño), Iosu Goñi (Paix d’Aix Universite) i Álex Costoya (Ademar León).
LATERAL DRET: Álex Dujshebaev
(HC Vardar Pro) i Eduardo Gurbindo (HBC Nantes).
CENTRALS: Raúl Entrerríos (F.C. Barcelona) i Dani Sarmiento (Saint Raphael).
EXTREM ESQUERRE: Ángel Fernández (BM. Ciudad de Logroño) i Valero Rivera (F.C. Barcelona).
EXTREM DRET: Víctor Tomas (F.C. Barcelona) i David Balaguer (HBC Nantes).
PIVOT: Julen Aginagalde (KS Vive Tauron Kielce), Gedeón Guardiola (Rhein Neckar Löwen) i Adrià Figueras (BM. Granollers).
ESPECIALISTA DEFENSIU: Viran Morros (F.C. Barcelona).
 
- Recordem que en cas que hi hagi algun lesionat, només es poden afegir els jugadors inscrits en aquesta llista de 28 a l'IHF: LINK.
 
En aquesta llista hi trobem per exemple als catalans Ferran Solé, Aitor Ariño i Albert Rocas.

Entrevistes