updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Ferran Solé, novetat destacada a la primera llista de Jordi Ribera

El vallesà Ferran Solé és una de les grans novetats de la primera llista de Jordi Ribera com a seleccionador estatal absolut.

La selecció espanyola ha de jugar dos partits contra Bòsnia i Finlàndia de classificació pel Campionat d'Europa 2018. No són seleccions d'especial potencial, però com ha explicat Ribera ha decidit conservar la columna vertebral de l'equip, ja que tampoc és moment de fer revolucions ni experiments: “Hem de mantenir un elevat nivell competitiu, afrontem partits de competició vàlids per estar al Campionat d'Europa de Croàcia 2018 i hem de fer proves en la seva justa mesura, tenint en compte que és una activitat amb poca càrrega d'entrenaments, i no hi ha molt de marge."

En aquesta llista les grans novetats són l'extrem vallesà ex-BMGranollers i actualment al Fenix Tolouse francès, Ferran Solé, que ha rebut la convocatòria amb la lògica satisfacció, i l'extrem esquerre del Naturhouse Miguel Sánchez-Migallón.

 

El bon treball i l'evolució de Solé, jugador que ja havia brillat amb les seleccions estatals júniors, no han passat per alt a Ribera. De moment el seu equip ha fet un inici irregular de campionat (una victòria i un empat en quatre partits, però perdent contra dos dels grans). A nivell personal ja ha fet 12 gols, una mitjana tres per partit. Això sí, ja pot explicar que ha marcat un penal com aquest a tot un "Titi" Omeyer:

La llista completa, amb 5 catalans i 5 blaugranes

A la llista hi podem comptar fins a cinc jugadors catalans (Víctor Tomas, Viran, Valero Rivera, Joan Cañellas i Ferran Solé) i també cinc blaugranes, els tres ja esmentats més Gonzalo Pérez de Vargas i Raul Entrerríos. També hi segueix l'alacantí Gedeón Guardiola, i dos jugadors que els últims anys havien estat a "Can Barça", com són Sarmiento i Gurbindo.

La lista completa la formen Rodrigo Corrales (Wisla Plock) i Gonzalo Pérez de Vargas (F.C. Barcelona) de porters; Joan Cañellas (HC Vardar), Iosu Goñi (Pais D’Aix Universite Club) i Carlos Molina (BM. Ciudad de Logroño) al lateral esquerre; Álex Dujshebaev (HC Vardar) i Eduardo Gurbindo (HBC Nantes) al lateral dret; Ferran Solé (Toulouse) i Víctor Tomas (F.C. Barcelona) a l'extrem dret; Miguel Sánchez-Migallón (BM. Ciudad de Logroño) i Valero Rivera (F.C. Barcelona) a l'extrem esquerre; Raúl Entrerríos (F.C. Barcelona) i Dani Sarmiento (Saint Raphael) al central;  Julen Aguinagalde (Kielce) i Gedeón Guardiola (Rhein Neckar Löwen) al pivot, i Viran Morros (F.C. Barcelona) com a especialista defensiu.

Entrevistes