updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Ja es coneix el cartell dels Jocs de Rio, on no hi serà Espanya

Desolació entre la selecció espanyola Foto: RFEBM Desolació entre la selecció espanyola

Aquest cap de setmana s'han disputat els tres preolímpics que havien de decidir les sis places que quedaven per atorgar pel torneig d'handbol masculí dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Espanya se n'ha quedat fora, el primer cop que això passa des del 1976.

SELECCIONS JA CLASSIFICADES

 • Brasil (amfitriona)

 • França (campiona mundial)

 • Argentina  (campiona panamericans)

 • Qatar  (campió Àsia)

 • Egipte  (campió Àfrica)

 • Alemanya  (campió Europa)

SELECCIONS CLASSIFICADES PER PREOLÍMPIC

 • Polònia  (preolímpic Polònia)

 • Tunísia  (preolímpic Polònia)

 • Eslovènia  (preolímpic Suècia)

 • Suècia  (Eslovènia (preolímpic Suècia)

 • Dinamarca  (preolímpic Dinamarca)

 • Croàcia  (preolímpic Dinamarca)

 

Com n'ha quedat fora Espanya?

1a Jornada: Derrota clau contra Eslovènia

La selecció espanyola sabia que el primer partit contra Eslovènia era clau, ja que un triomf acostaria i molt als Jocs de Rio, però per contra una derrota en complicaria molt l’accés. Doncs la selecció espanyola ho va tenir molt a prop –guanyava de cinc al minut 10 de la segona meitat, 19-14– però un col·lapse ofensiu va facilitar la remuntada de la selecció entrenada per Veselin Vujovic, més encertada ofensivament. Finalment, els eslovens van acabar guanyant 21-24 i van agafar un gran avantatge en aquesta curta fase decisiva.

En el segon partit de la jornada, Suècia va guanyar a Iran, la “ventafocs” del grup per un clar 34-19.

2a Jornada: Els resultats obliguen a Espanya a guanyar de +3

La jornada de dissabte va començar amb Espanya complint els pronòstics, guanyant a l'Iran de manera clara, però "només" de 14 gols sense aconseguir l'objectiu de guanyar de més de 15 gols.

Després Suècia va superar Eslovènia, i ha fet que aquest diumenge Espanya necessités guanyar de tres o més gols a Suècia davant del seu públic. Un repte complicat per la selecció dels Joan Cañellas, Valero Rivera, Cristian Ugalde, Viran Morros, Antonio García, Víctor Tomás, Pérez de Vargas...

3a Jornada: Suècia celebra, Espanya plora

L'Espanya-Suècia es presentava apassionant. Espanya necessitava guanyar de tres gols per aconseguir el bitllet olímpic, que li prendria en aquest cas a l'amfitriona. Els suecs, empesos per un pavelló ple de gom a gom, van tenir el control d'un matx igualat pràcticament en tot moment, però quan faltava un quart d'hora Espanya va reaccionar (gràcies sobretot a l'encert d'Entrerríos, Maqueda i Valero Rivera) i va arribar a posar-se quatre gols amunt a falta de poc més d'un minut (21-25).

Però llavors va aparèixer Kim Andersson amb un golàs a peu parat, i després d'una errada d'Espanya, Suècia va saber gestionar el temps que quedava, vorejant el passiu i jugant amb set homes, per aconseguir filtrar una pilota al pivot Nilsson que va ser objecte d'un clar penal. El futur olímpic estava en mans del porter Gonzalo Pérez de Vargas, però tot i llançar-se molt bé no va poder aturar el penal transformat per Ekberg (després de més de dos minuts de tensió en que el partit va restar aturat per dubtes sobre els segons que quedaven). Amb dos segons de coll, Maqueda encara va intentar un xut des del centre del camp, però el va aturar Andersson.

Vídeo del Penal decisiu vist des de la grada

Entrevistes