updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Toni Gerona guanya el Campionat d'Àfrica amb Tunísia

Toni Gerona amb la copa de campions de seleccions d'Àfrica @geronatoni Toni Gerona amb la copa de campions de seleccions d'Àfrica

El tècnic català Toni Gerona va arrodonir el seu primer gran torneig al capdavant de Tunísia amb l'or al campionat africà 2018.

Recordem que després de la seva exitosa etapa al Qatar, Toni Gerona va fitxar com a nou seleccionador de Tunísia, i que ja ha complert amb escreix el seu primer objectiu: guanyar el bitllet pel pròxim mundial 2019 i a més ho ha fet amb el títol del campionat continental guanyant la final davant Egipte, vigent campió del torneig.

FINAL: Tunísia 26-24 Egipte

La final es va jugar aquest dissabte a les 19h de la tarda, a Gabon, i com era d'esperar va ser un partit molt disputat i que al descans guanyava Egipte 13-15. A l'inici de la segona meitat Tunísia va començar amb un parcial de 4 a 0 posant-se 17-15. Egipte va tornar a empatar a 17, però a partir de llavors la iniciativa ja va ser pels de Toni Gerona fins al final amb rendes molt curtes. És la desena vegada que l'equip tunisià es proclama campió d'Àfrica.

Com va arribar Tunísia a la final?

L'equip tunisià va aconseguir passar a la final després de guanyar els quarts davant del Congo (38-21) i la semifinal de forma brillant contra Angola 34-14. La lluita pel títol d'aquest Campionat d'Àfrica serà un duel molt interessant contra Egipte, que va eliminar 31-19 al Marroc.

Vídeo del partit de quarts de final: Tunísia - Congo

Entrevistes