updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça torna amb ambició a la Superglobe

El Barça va aixecar la Superglobe el 2013 i 2014 Foto: Arxiu El Barça va aixecar la Superglobe el 2013 i 2014

El Barça ha viatjat aquest dijous a Doha (Qatar) per disputar la Superglobe, el Mundial de Clubs de l'IHF, gràcies a la invitació rebuda per l'organització.

D'aquesta manera l'equip blaugrana disputarà per quarta vegada aquesta competició Mundial de clubs, després de dos títols (2013 i 2014) i una tercera plaça el 2015 després de caure en semifinals contra el Füchse Berlin. L'equip alemany és, per cert, el guanyador de la competició en les dues darreres edicions, donant la sorpresa davant de Veszprem (2015) i Paris Saint Germain (2016) respectivament.

El Barça ha viatjat al Qatar amb la baixa de l'encara lesionat Lasse Andersson (que segueix avançant la seva recuperació), però en canvi podrem veure debutar en partit oficial als tres fitxatges d'aquesta temporada, els esquerrans Dolenec i Lenne, i el pivot Alexis Borges. El partit de Quarts de final, contra l'Esperance de Tunis. es jugarà el divendres a les 11 del matí hora catalana.

Clica per veure les declaracions de Xavi Pascual

En aquesta edició, que es jugarà del 25 al 28 d'agost, el Barça tindrà en el Vardar macedoni (on hi juga Joan Cañellas i amb David Davis com a segon entrenador) i el Füchse de Berlin els principals obstacles per tornar a recuperar el títol. El fet que el Barça sigui convidat fa que es pugui trobar al vigent campió de la Champions en unes més que probables semifinals.

Per l'altre costat del quadre, el Füchse i l'Al Sadd de Daniel Saric són els favorits per passar a semis, però no poden badar davant un Pinheiros brasiler cada cop més potent i el Sydney University on hi jugarà un cop més el català Joan Cornella i hi debutarà l'eivissenc Vicente Sancho. En parlarem demà en un article per la web de la Revista Fosbury.

Els 8 equips participants de la Superglobe 2017 són els següents:

Füchse Berlin (Alemanya) - Vigent campió

Sydney University (Austràlia) - Campió de l'Oceania Champions Cup

RK Vardar - Campió de l'EHF Champions League

EC Pinheiros (Brasil) - Campió de la Pan American Club Championship

Espérance Sportive de Tunis (Tunísia) - Segon classificat African Champions League*

Naft & Gaz Gachsaran (Iran) - Quart classificat Asian Club League Championship**

FC Barcelona - Equip convidat

Al Saad (Qatar) - Equip amfitrió

* L'Al-Ahly d'Egipte ha renunciat a la competició degut a la crisi diplomàtica entre el seu país i el Qatar.
** El campió d'Àsia (l'Al Noor de l'Aràbia Saudí) ha renunciat a la competició, mentre que el segon i tercer classificat eren els equips qatarís d'El Jaish –que entrenava Toni Gerona– i el Lekhiwa, dos equips que han desaparegut aquesta temporada fusionats en el Duhail Club.

Entrevistes