updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça campió de la Lliga Asobal 2019-20

El Barça campió per desena vegada seguida Foto: @FCBHandbol El Barça campió per desena vegada seguida

La Comisión Delegada de la Real Federación Española de Balonmano va prendre ahir dilluns la decisió final amb respecte a la finalització de les competicions, i tal com s'esperava el Barça revalida per desena vegada seguida el títol de la Lliga Asobal.

Si en altres esports hi ha més polèmica amb respecte a com prendre la decisió del títol de lliga, poca n'hi havia amb respecte a la concessió del títol de la Lliga Asobal 2019-20 al Barça. I no hi ha hagut sorpreses.

El Barça de Xavi Pascual és campió de lliga per 27a vegada, 19 d'elles amb el nom de Lliga Asobal i d'aquestes les 10 últimes consecutives.

Sí que hi ha polèmica amb respecte a les places europees de la Copa EHF, ja que són per Ademar, Bidasoa, que eren el segon i tercer al final de la primera volta, i per al Benidorm  com a finalista de la Copa del Rei.

Ha quedat fora el Balonmano Logroño La Rioja, que era el tercer en el moment de l'aturada, amb tres punts d'avantatge sobre l'equip del Bidasoa. Evidentment això ha caigut molt malament a La Rioja, tot i que la federació li ha sol·licitat una wild card.

No hi haurà descensos i pugen el Cisne de Pontevedra, que jugarà per primera vegada a la màxima categoria on sí que hi havia jugat el Teucro, un altre club d'aquella ciutat gallega, i el Villa Aranda, que la recupera després de tres temporades a Plata, en la primera de les quals havia baixat, però va salvar la categoria als despatxos comprant la plaça al Covadonga.

La competició 2020-21 de la Lliga Asobal serà de 18 equips, ja que no en baixa cap.

 

 

 

Entrevistes