updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Dimarts gran derbi català de l'Asobal a l'Olímpic

Antonio Garcia es trobarà amb Ludovic Fàbregas Foto: Xavier Solanas ( BM Granollers) Antonio Garcia es trobarà amb Ludovic Fàbregas

Amb els dos equips situats en els dos primers llocs de la classificació, i en bon moment a Europa, arriba l'esperat derbi català de la Lliga Asobal.

Després d'un cap de setmana triomfal a nivell europeu avui dimarts, a les 19 hores (en directe per goltelevision), a l'Olímpic es troben el Frakin Granollers i el FC Barcelona Lassa en el derbi català de la Lliga Asobal, que s'espera que pugui ser una mica més anivellat que el de la temporada passada quan el Barça es va imposar per un molt contundent i dolorós, per als granollerins, 19-43.

Però evidentment es van prendre la revenja quan el mes d'abril en el darrer enfrontament entre els dos equips a la lliga i jugat al Palau Blaugrana, l'equip d'Antonio Rama va trencar la llarguíssima imbatibilitat blaugrana guanyat per 28-29, amb aquell recordat gol de Bernatonis, ara ja fora del Fraikin.

De ben segur l'equip blaugrana, encara que hi hagi uns quants jugadors nous, ho recorda bé i voldran tornar a posar les coses a lloc. De fet a la Supercopa ja van guanyar per 25-43 a l'Olímpic.

L'equip blaugrana ha guanyat en les seves últimes 11 visites a l'Olímpic i l'última derrota es remunta a la temporada 2006-07 quan va caure per 27-26.

Les estadístiques, evidentment, són millors per a l'equip blaugrana

Està clar que un equip que ha guanyat tots els 11 partits disputats ha de tenir millors estadístiques que no pas un que tot i que estigui en segon lloc n'ha guanyat guanyat 7, n'ha empatat 1 i n'ha perdut 3.

Quant als gols marcats clara diferència 438 del Barça (mitjana de 39 per partit) per 298 el Granollers (27 per partit), però molt més anivellat pel que fa als encaixats i una mica millor per als granollerins que han encaixat tres gols menys (274 per 277), amb mitjana pràcticament igual de 26 gols per partit.

En els diferents aspectes tenim aquests percentatges d'eficàcia:

Xuts de 9 metres: FCB 66% -  BMG 55%
Xuts de 6 metres: FCB 69% - BMG 53%
Xuts de 7 metres: FCB 74% - BMG 81%
Contraatacs: FCB 86% - BMG 77%

Porteria: FCB 36% - BMG 33%

Els màxims golejadors són: Adrià Figueras (71), Antonio Garcia (48) i Oswado Dos Santos (26) per part local, i Mortensen (59), Dika Mem (42), Aitor Ariño (42), Aleix Gómez (41) i Víctor Tomàs (39), per part visitant

Com es pot veure destaquen els gols de primeres línies i pivot en el Granollers, i dels seus extrems (dels quals 62 són de contraatac) en el Barça.

Entrevistes