updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Barça Intersport i Atlético es juguen el títol de lliga al Palau

Ja fa uns quants anys que a la Llliga Asobal no hi ha play-offs pel títol, però el partit que es jugarà dissabte al Palau Blaugrana dissabte al vespre (20,15h) serà com una veritable final. El Barça s’enfronta a l’Atlético de Madrid amb el títol de lliga en joc. Si els de Xavi Pascual guanyen als matalassers, la lliga serà blaugrana.

Ara mateix el Barça és el primer classificat del campionat amb 54 punts (27 partits guanyats de 27!) seguit de molt a prop de l'Atlético ambdos punts menys, 52 (26 de 27). Ja vam dir que el Barça havia guanyat mitja lliga quan va guanyar a Vista Alegre... però ara falta guanyar l'altre mitja.

Possibilitats

Com hem dit, si el Barça guanya es proclamarà campió de Lliga al Palau. Seria una veritable festa al costat de l'afició, que faria oblidar la decepció de l'eliminació europea a mans del Kobenhavn.

En cas que no hi hagi l'esperat triomf dels blaugrana –que comptaran amb un "vuitè jugador" com ha definit Rutenka al Palau– un empat també seria positiu ja que quedarien només dues jornades i el Barça només hauria de sumar un punt en els dos partits ja que seguiria amb dos punts més que el seu rival i tindria el golaverage favorable.

Una derrota per la mínima tampoc seria del tot dolenta pels interessos blaugrana. Recordem que a Vista Alegre el Barça va guanyar 23-25, per tant només perdrien el gol-average particular amb els madrilenys si perden de dos o més gols, ja que l’Atlético té un millor gol-average general (+247 del Barça per +266 de l'Atlético). Si perden d'un gol, els dos equips empatarien a punts però serien els madrilenys els que haurien d'esperar una ensopegada del gran rival per assolir el títol, mentre que si hi hagués un triomf dels de Talant Dushebaev per dos o més gols, el seu equip passaria a dependre d'ells mateixos per guanyar el títol.

Què queda de Lliga?

Jornada 28
FC BARCELONA INTERSPORT - BM Atlético de Madrid (dissabte 12 maig, 20,15h)

Jornada 29
Reale Ademar León - FC BARCELONA INTERSPORT
Amaya Sport San Antonio - Atlético de Madrid

Jornada 30
FC BARCELONA INTERSPORT - Torrevella
Atlético de Madrid - Reale Ademar León

Entrevistes