updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça passa a la final de la Copa del Rei abonat als finals d’infart

De nou 26 a 28, i de nou amb un final d’infart i de remuntada. Els Barça de Xavi Pascual ha passat a la final de la Copa del Rei amb un partit intens i dominat gairebé tota l’estona pel Cuatro Rayas Valladolid. La tenacitat de Rutenka i les aturades de Saric en el tram final han estat vitals.

La primera part ha estat clarament del Valladolid. Els de Juan Carlos Pastor han fet molt bé la feina amb una intensa 6:0, i molta efectivitat en atac. Han obert la primera diferència gràcies a dos contraatacs, i ho han mantingut amb un gran treball tàctic i bons xuts exteriors de jugadors com Krivokapic. I tot i que l’entrada de Rutenka ha revifat el Barça, els de Pucela no s’han desinflat i han pogut marxar al descans amb 3 gols de renda (16-13). I encara sort perquè els àrbitres han anulat un “fly” a Gurbindo per una àrea dubtosa.

La segona meitat ha començat igual. El porter Sierra molt segur sota pals (3 penals aturats) ha permès als seus arribar passat l’equador de la segona meitat amb 3 gols d’avantatge (23-20). Però com sembla ja habitual, en el pitjor moment ha aparegut el millor Barça. Un parcial de 4 a 0 pels blaugrana –en part gràcies a una inferioritat fatídica pel Valladolid– ha posat el Barça per davant 23-24 a falta de menys de vuit minus pel final.

Els de Pastor, després d’un temps mort, han reaccionat però ja no s’han pogut posar per davant en cap moment. Nikcevic ha empatat a 26 a falta de dos minuts, però tot i estar en inferioritat (2 minuts a Nagy) Rutenka ha provocat un penal que ell mateix ha transformat. I un cop més ha aparegut Saric amb una aturada vital que gairebé sentenciava el matx, fins que Víctor Tomàs ha posat la cirereta amb el 26-28 final.

Entrevistes