updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Xavi Pascual a Rac1: "Jicha no va venir a substituir Karabatic"

Pascual entrevistat a Rac1 Foto: Rac1 Pascual entrevistat a Rac1

Aquest dilluns, el tècnic del Barça Lassa Xavi Pascual va ser a l'estudi de Rac1 on va protagonitzar una interessant entrevista al programa "El Primer Toc". Va parlar com és ell, directe i clarament, dels principals temes de l'actualitat blaugrana, sense eludir cap pregunta.

Aquí podeu escoltar l'entrevista completa

Algunes de les frases més destacades de Pascual

"Sempre costa guanyar un títol. Està clar que nosaltres estem en una posició privilegiada, però quan portes tants partits guanyats tants títols, algun mèrit hem de tenir".

"Hem estat competint per entrar a la Final-4 i no hem pogut. Però no tinc cap retret cap a l'equip. Un equip que es deixa tot el que té al camp, no hi ha res a dir-li. Estem una mica mal acostumats. El gran mèrit que té aquest equip és que tot el que fem la gent li treu mèrit"

"No ho entenc ni comparteixo [que la gent parli de fracàs a Europa] perquè la gent no entén contra qui juguem. Es pensen que perquè ets el Barça, surts al camp i has guanyat el partit. Si això passés no hi hauria mai competició."

"Vam jugar contra el Kiel. Un equip que recupera tothom, té una plantilla extraordinària i ens elimina el Kiel. Guanyar la Champions és molt complicat i guanyar-la dues vegades seguides, és de moment impossible. Els barcelonistes ens hem de posar a la pell dels altres equips, que també volen guanyar. Jo del que em sento orgullós és que el meu equip en tots els camps es deixi la cara i es deixi l'última gota del que té en cada partit".

"[Aquesta Copa] em fa molta il·llusió, i menys il·lusió que la propera competició que guanyem".

"Nosaltres som l'únic equip que comencem amb set títols, i esperem durant la temporada per anar perdent títols. És un enfoc absolutament injust, però és el que es fa. Entenc que la gent pugui entendre que hem perdut dos títols, en comptes de veure que n'hem guanyat cinc. De títols no ens n'han regalat cap, ens els hem guanyat als partits i als entrenaments."

"Els que marxen han donat molt i han deixat moltes coses al vestuari, que espero que la gent que arribi entengui i pugui estar al nivell que han estat ells. El que està clar és que l'equip s'estava fent gran. L'equip és un organisme viu i s'ha de rejovenir."

"Molta gent pensa que vam fitxar en Jicha com un substitut del Nikola, i és un error perquè no existeix un jugador com el "Niko". Buscàvem un jugador que ens aportés algunes coses que per la gent passen desapercebudes. Una de les coses que perdíem sense el Niko era la traslació de la pilota. Buscàvem amb el Filip un jugador que defensés bé, amb la pujada de pilota i que en atac tingués bon llançament exterior. Sabíem de les dificultats que tenia, i sabíem que el podíem recuperar. Penso que l'any que ve ens donarà moltíssim. No ha estat encertat en els partits contra el Kiel, és així, però no van pensar en que el Filip vingués i ens guanyés l'eliminatòria. Nosaltres estàvem apostant per un altre jugador, que s'ha demostrat que ens ha donat moltíssim: el Wael [Jallouz]. És un noi molt jove, i que encara no ha arribat al seu "tope".

"Tothom està parlant del Jicha. Però qui ha estat el millor jugador de l'Europeu? Juga amb nosaltres. És el Raul Entrerríos. No valorem el que tenim. Perdem el món de vista. El valorarem quan se'n vagi, i això no pot ser."

"Al Joan [Cañellas] vam intentar-lo fitxar fa temps, i no vam poder arribar a un acord. I és un "tio" extraordinari, el conec de quan ell va estar aquí, i tinc una molt bona relació amb ell. Però una cosa és una cosa, i l'altre és que no arribem".

"Penso que la Final-4 la guanyarà el Kiel".

Entrevistes