updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça Intersport fa una altra queixalada a la Lliga

  • Escrit per Cugat Comas. Fotos: Àlex Gomà

Segona queixalada a la Lliga en pocs dies. El Barça Intersport segueix lluny d’endur-se l’Asobal però hi està força més a prop que fa una setmana. L’equip de Xavi Pascual va canviar de registre en poques hores i venint de demostrar com des d’una bona defensa es pot vèncer el poder de l’Atlético de Madrid a Vistalegre va tirar d’un atac demolidor en la seva victòria a casa ahir davant l’Ademar de Lleó, l’altre gran perill de la Lliga.

Els 38 gols marcats són fidedignes del demostrat per un equip blaugrana que va tenir en Dani Sarmiento el seu home més destacat. Habituats a veure’l més repartidor que no pas concloent jugades, ahir el central va oferir la seva versió més resolutiva davant el seu exequip, arribant als nou gols en una segona part per gravar en els antics VHS i passar en campus d’estius i classes teòriques del tema.

Partit lluitat en un Palau propici

No va ser, tot i la rotunditat del resultat final, un partit fàcil pel Barça. De fet es veia a venir i per això es va intentar que el Palau s’omplís un pèl més que els quatre incondicionals de sempre. A l’hora de la veritat el Blaugrana feia bona cara; no era el màgic però sí el propici i el Barcelona Intersport va tirar de Rutenka per marcar el ritme de partit de bones a primeres. No se’n va anar en el marcador, però, perquè la defensa no va poder contenir ni les atzagaiades de Martin Stranovski ni sobretot un gran Antonio García al centre de l’atac lleonès. En clau catalana, aquest Ademar fa olor de Granollers per la múltiple presència d’antics jugadors vallesans. Si García en va ser la cara, Andreu va ser ahir la creu i és que el pivot no va poder en cap moment amb l’atac blaugrana.

El Barça no va saber consolidar una renda suficient en una primera part de molt xut exterior i poca elaboració, de poca artesania en el joc. En aquest ambient qui va veure’s amb l’ocasió de lluir-se va ser Mikel, quasi inèdit a Vistalegre i que va culminar la primera part amb tres gols de canoner quasi consecutius. Al descans quedava peix per vendre i el Barça segurament va haver de mobilitzar forces que esperava poder reservar.

Tira d’efectivitat en atac per batre l’Ademar de Lleó en un partit intens

Llavors va aparèixer Saric a la porteria i Sarmiento en la direcció, senzillament magistral. Llavors també Rutenka, llavors van córrer un Juanín també exAdemar i un Víctor Tomás capaç de frenar les seves múltiples revolucions per minut aturant el temps en dos contraatacs amb xuts de qualitat dedicats a la galeria. Va ser córrer el Barça i acabar-se la corda amb la que encara l’Ademar anava a remolc dels blaugranes. Va ser aparèixer la fera, acabar-se de despertar, agafar fam i tornar a mossegar.

El Barça Intersport està fi i ahir, tot i tenir davant el segon rival més temible de la Lliga, no va patir tot i que sí que hi va haver exigència. La segona queixalada en una setmana arriba al punt i deixa la presa més ferida. I fer-ho davant un equip amb tota la classe B nacional, amb els García i Ruesga, amb els quasi de casa Cutura, Krivochlikov i Stranovski, amb Dipanda i amb Losert i un naufragat Álamo a la porteria té molt mèrit. Cap fred, però pas ferm i handbol calent cap a la segona Asobal en dos anys.

FC BARCELONA Intersport, 38 - 31 Reale ADEMAR

FCB Intersport: Daniel Saric i Johan Sjostrand, porters; Juanín García (5), Víctor Tomás (6), Raúl Entrerríos (3), Sorhaindo, Nagy (3) i Rutenka (6), Mikel Aguirrezabalaga (4), Jesper Noddesbo (1), Viran Morros, Jernemyr, Dani Sarmiento (9) i Konstantin Igropulo (1).
Reale Ademar Lleó: Venio Losert i Vicente Álamo, porters; Juan Andreu (2), Gonzalo Matías Carou, Antonio García (5), Adrien Dipanda (6), Denis Krivochlykov (3), Stranovsky (7), Rafael Baena (1), Carlos Ruesga (2), Felipe Borges (2), Jaime González (2), Dalibor Cutura (1) i Álvaro Ferrer.
Marcador cada 5': 4-1, 5-4, 6-6, 9-7, 13-10, 15-13, descans; 20-17, 23-19, 26-22, 31-24, 35-28, 38-31.

Entrevistes