updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Quatre catalans en busca del màxim títol Europeu a Colònia

Sense el Barça Intersport, eliminat pel poderós Kobenhavn, la representació catalana al màxim esdeveniment de l’handbol europeu per equips queda reduïda a quatre jugadors. Per una banda els dos catalans de l’Atlético de Madrid –Joan Cañellas, David Davis i Edu Fernàndez– i per l’altra Cristian Malmagro, integrant del Kobenhavn danès. I també cal destacar que hi haurà un català d’adopció al Fuchse Berlín, l’exblaugrana Iker Romero.

Els quatre catalans es trobaran en una duríssima semifinal que es jugarà aquest dissabte: BM Atlético de Madrid - Kobenhavn (18h). La gran atracció serà veure handbol del més alt nivell en estat pur, i comprovar si el conjunt de Talant Dujshebaev aconsegueix aturar el vendaval ofensiu dels Mikkel Hansen i companyia.  

Cal dir que el BM Atlético de Madrid mai ha aconseguit el màxim títol continental, tot i que la temporada 1984-84 va arribar a jugar la final contra la Metaloplàstika. En canvi, el Ciudad Real (abans de mudar-se aquest estiu a Madrid) ha arribat a les tres darreres Final Four, però sense sort. Sí que té, però, tres títols de Copa d’Europa jugats encara amb l’anterior format (2006, 2008 i 2009). 

Els tres “matalassers” catalans

Joan Cañellas es planta de nou a la Final Four, en un gran moment de joc i havent aconseguit 45 gols en aquesta competició (només superat pels “canyoners” Lazaroz i Markussen. Va estar a punt de donar la lliga al seu equip contra el Barça amb un increïble final de partit, però el seu darrer xut es va estavellar al pal.
Potser com a suplent de Kallman, però amb una presència continuada, el veterà David Davis es troba de nou amb la possibilitat de seguir engrandint el seu palmarès. Ha fet 23 gols en aquesta Champions, i de ben segur que tindrà el seu moment.
El pivot Edu Fernandez (fitxat aquest estiu per l’Atlético després de cinc temporades al Valladolid) arriba amb una il·lusió immensa. A la pista és l’alternativa perfecta al titular Julen Aguinagalde, i ja ha aconseguit 24 gols.

Malmagro i l'exblaugrana Iker

Al Kobenhavn, el vallesà Cristian Malmagro ha tingut una aportació més aviat minsa. Pocs minuts darrera del veterà islandès Olafur Steffanson, aconseguint només 3 gols. En principi no és d'esperar que intervingui gaire, però en el món de l'esport mai se sap!

L'exblaugrana Iker Romero ha estat una peça clau d'aquest Fuchse Berlin que va eliminar l'Ademar de León a quarts de final en una remuntada històrica. A l'anada, amb 8 gols del basc, l'Ademar havia guanyat d'11 gols, però a la tornada a Berlin (amb 6 dianes de Romero) els alemanys van donar la volta a l'eliminatòria amb una tàctica ultra-ofensiva jugant amb porter jugador.

Els horaris de la Final-4

Dissabte

Fuchse Berlin - THW Kiel (15,15h)

BM Atlético de Madrid - Kobenhavn (18h)

Diumenge

Partit pel 3r i 4t lloc (15,15h)

FINAL (18h)

Entrevistes