updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça es juga el pas a la Final a 4 al camp de futbol de Copenhaguen

Els quarts de final entre dos dels grans favorits al títol de la Champions d’handbol ja és aquí. El conjunt blaugrana es juga aquest vespre (20,10h) part de les opcions de passar un any més a la Final a 4 que es jugarà a Colònia. Per fer-ho s'ha d'intentar tornar amb un resultat el més favorable possible, per tal d'encarar amb opcions la tornada que es jugarà el dissabte vinent al Palau. Un escenari més petit, però no per això menys temut pels rivals.

Una de les bones notícies, és que el Barça podrà finalment comptar amb la participació de Siarhei Rutenka ja que el Comitè d’Apel·lació de l'EHF li ha retirat el partit de suspensió que li havia imposat degut a l'expulsió que del darrer partit contra el Montpellier. L'altra és que el nivell de l'equip no ha baixat des que es va eliminar el campió francès.

Trossos de jugadors, vells coneguts

La notícia de l'escenari del partit ha fet que es parli menys del rival, però no hem d'oblidar que es tracta d'un veritable equipàs amb el que es considera actualment el millor jugador del moment, Mikkel Hansen. Un equip que va acabar segon del seu grup, darrera del potent Kiel alemany. I ho va fer perdent només dos partits fora de casa (a Kiel i a Lleó) i cedint un únic punt a casa, contra el que va acabar com a líder de grup, el THW Kiel. No serà fàcil, per tant, tornar amb un bon resultat de la capital danesa, però per sort la tornada tornarà a ser a un Palau Blaugrana que esperem que torni a ser el vuitè home que porti l’equip cap a una nova Final Four.

El Kobenhavn és un equip ple d'estrelles. A banda del citat Mikkel Hansen (79 gols aquesta Champions i estrella de la selecció campiona d'Europa), també s'ha de destacar dos exblaugrana més: el potent Joachim Boldsen i el porter Kasper Hvidt. També cal destacar el català Cristian Malmagro (jugador esquerrà de gran qualitat, però amb poca aportació aquest any al conjunt danès), l'islandès Olafur Steffanson, o els dos Toft Hansen. Un autèntic equipàs.

Un escenari espectacular

Com ja vam avançar, el conjunt danès s’ha proposat superar el rècord d’assistència en un partit de la màxima competició europea d’handbol. I per fer-ho, el partit es disputarà al Parken Stadium, el camp de futbol més gran i modern de la capital danesa, on hi disputa habitualment els partits el FC Kobenhavn, i on ja hi va jugar el Barça de futbol la passada temporada 2010-11.

Cal dir que no és el primer cop que l’AG Kobenhavn juga al Parken. Ja ho va fer el passat mes de maig a la final de la copa danesa contra el Bjerringbro Silkeborg. I ho van fer guanyant (30-21) i amb més espectadors dels que hi ha hagut mai en un partit d’handbol (36.651 espectadors). Però les normes de la EHF ha fet replantejar la posició del camp, que se situarà enganxada a un lateral per millorar-ne la visió des de tots els seients habilitats. D’aquesta manera se superaran per poc els 20.000 espectadors, tapats evidentment per la coberta retràctil del modern estadi.   Es preveu un ambient de luxe
Recordaran els aficionats del Barça el gran ambient d’aquell estadi, que juntament amb el bon partit dels locals, va fer que el Barça només aconseguís esgarrapar un empat a 1 gol. Aquest cop els danesos buscaran un bon resultat per intentar viatjar a Barcelona amb una renda que els permeti somiar amb passar a la Final Four. I per fer-ho compten amb el millor jugador del món, l’exblaugrana Mikkel Hansen, i una afició disposada a fer història. De moment ja s’han venut més de 17.000 entrades, i fins i tot ja se sap que ocuparan gran part de l’espai que estava destinat als aficionat blaugrana.

K2_MEDIA

Entrevistes