updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #DHPlata: Última jornada d'una temporada amb dues cares i dues creus

Fotos:  dels quatre clubs Barça B i Sant Quirze (a dalt) continuaran a Plata i UE Sarrià i Esplugues (a sota) baixen Fotos: dels quatre clubs

Última jornada, en la qual s’ha de decidir el títol, la plaça per jugar el “play-off” d’ascens, i la que queda de descens.

FASE PEL TÍTOL

Barça B – Novàs, dissabte 19 hores

Aquest és el partit més intranscendent de la jornada. El filial blaugrana serà tercer guanyant aquest partit contra l’últim classificat del grup.

En aquest grup els altres quatre partits són interessants i es juguen tots a les 19 hores:
Eivissa – Guadalajara
Puerto Sagunto- Cisne
Alacant- Amenábar Zarautz
Màlaga – San Pablo Burgos

El Guadalajara en té prou per ser campió sumant un punt menys que el Cisne, que també té l'ascens assegurat, que està dos per sota però li té el golaverage guanyat.

La tercera plaça (sense comptar al Barça B) dona dret a disputar la promoció d’ascens contra el tercer per la cua de l’Asobal (que serà Nava, Sinfín Santander o Valladolid). Ara mateix la té l’Alacant, que la conservarà guanyant el seu partit contra el Zarautz, que és el penúltim del grup. Si els alacantins perdessin podrien aconseguir el lloc de promoció el Sagunt, que està un punt per sota, o el Burgos, que està dos per sota, però té el golaverage guanyat als alacantins.

FASE DE DESCENS

Els tres equips catalans també juguen partits sense transcendència, però per dos d’ells (Sarrià i Esplugues) tenen especial significació, ja que signifiquen el comiat de la categoria de Plata. Tots els partits es juguen també a les 19 hores.

Sant Quirze - Teucro

L'equip "kiri" tanca la lliga contra el cuer i celebrant una gran campanya que els ha valgut la permanència en aquesta duríssima categoria.

UE Sarrià – Villa de Aranda

L'equip sarrianenc s'acomiada de la categoria de Plata de l'handbol estatal, després de tres temporades en la mateixa. Davant un ex-Asobal intentaran oferir una alegria als seus seguidors.

Esplugues – Sòria  

L'equip espluguí tanca la competició davant un altre equip que ha baixat i buscant també un últim triomf. S'acomiada de la categoria després d'una temporada en què han treballat bé, però s'han trobat amb equips amb molt més pressupost.

Els altres dos partits sí que tenen transcendència, ja que falta decidir la cinquena plaça de descens, que acompanyi a Teucro, Sarrià, Esplugues i Sòria, i es juguena  les 19 hores.
Alarcos Ciudad Real – Alcobendas
Cajasur Córdoba – Zamora

L’equip del Ciudad Real ha de sumar els mateixos punts, o més clar, que l’equip cordovès, ja que estan igualats a punts i el golaverage particular afavoreix els manxecs. 

Els rivals no s’hi juguen res, perquè tenen la permanència assegurada i el primer i el quart lloc del grup assegurats.

Entrevistes