La UE Sarrià guanya a la Verneda i encara té esperances

El dijous a La Verneda es va jugar l'avant-penúltim derbi català de la temporada a Plata. Ja només quedarà el del dissabte a Sarrià on rebran el Barça B i el de l'última jornada on el Bará B rebrà el Sant Martí Adrianenc.

Classificació del grup A de Plata Masculina

Sant Martí Adrianenc 28-29 UE Sarrià

La UE Sarrià va aconseguir el dijous al vespre una victòria molt important en el derbi disputat a la Verneda. Els dos punts donen esperances als de Salva Puig d'entrar a la fase d'ascens i, en cas que no fos així, ja té un bon coixí de punts en la fase de descens (4 dels partits jugats contra el Sant Martí, 3 contra Bordils, 2 del Lalín i 1 del Teucro). En canvi la derrota ja deixa al Sant Martí Adrianenc a la fase de descens i ja és segur que haurà de lluitar, com el Bordils, amb els cinc últims equips de l'altre grup per evitar les quatre places de descens.

Ara parlem de com va anar el partit. Els dos equips arribaven igualats a punts i amb les mateixes mitjanes arrodonides de gols marcats i encaixats. Això feia preveure un matx igualat, però l'equip sarrianenc va entrar ràpidament en el partit i va agafar un bon avantatge de quatre gols (5-9) quan encara no s'havia arribat a l'equador de la primera part. Van anar mantenint la diferència fins al 9-13, però en el tram final l'equip de Lorenzo Rueda va trobar més solucions en atac, amb bon treball del pivot Roger Pujol, i va arribar al descans amb només dos gols per sota (14-16).

A la represa l'equip visitant semblava anar controlant la situació, però tal com havia passat a Bordils, la defensa lila, amb Calle i Bilal al centre del 6:0, va anar guanyant en intensitat i l'atac visitant es va bloquejar. Els extrems locals van poder córrer i amb un parcial de 3 a 0 el Sant Martí es va posar per davant (24-23) quan quedaven 12 minuts.

Es va entrar en els cinc últims minuts amb empat a 26 gols i tot per decidir. Va marcar Martí Arnau, però després l'equip sarrianenc va rebre dues exclusions en la mateixa jugada, que a més acabà amb un 7 metres que Ferran Cisneros va transformar per posar el 27-27.
Atacant amb 5 sense porter, el Sarrià va treballar l'atac per acabar-lo amb gol de Pere Arnau (27-28).

L'equip local va replicar de forma immediata per part de Pol Gutiérrez des de l'extrem esquerre (28-28), quan quedava minut i mig. El Sarrià, després d'un temps mort, va tornar a atacar amb calma i quan ja recuperava els exclosos va forçar un 7 metres, amb exclusió d'Eduardo Calle. Però Gerard Esparza va aturar el llançament de Martí Arnau.

Però ara eren els liles els que estaven en inferioritat. No van treure porter i no van tenir èxit en el seu atac. Quedaven 15 segons i David Mariscal va fer un gol "coast to coast" per posar el 28-29 a falta de 6 segons. Van anar al contragol els liles i van acabar forçant un 7 metres. Després de les protestes gironines i amb el rellotge a zero, es va encarregar del llançament Ferran Cisneros, que havia marcat feia poc. Però ara al davant se li va posar Aleix Toro, sortint de la banqueta, que, amb el peu, li va aturar el xut que el llançador local li buscava per sota cames. Això va desencadenar la lògica alegria sarrianenca.

Les possibilitats de la UE Sarrià per entrar a la fase d'ascens les analitzarem en la prèvia de la jornada d'aquest cap de setmana, que publicarem avui mateix.

Els màxims golejadors han estat Pol Gutiérrez (5), Roger Pujol i Jordi Sancho (4, cada un) per part local i Pere Arnau (8), Oriol Teixidor (5) i Roc Segarra i Arnau Rovira (4, cada un) per part visitant.

L'última victòria del Sarrià a La Verneda havia estat fa sis temporades

En l'última temporada el Sarrià estava a Plata i el Sant Martí a 1a Estatal, en l'anterior al revés i les temporades 2017-18, 2016-17 i 2015-16 el triomf s'havia quedat a casa.  L’última victòria sarrianenca a La Verneda havia estat fa sis temporades, la 2014-15, per un resultat ben semblant al d'ara: 27-29.

El vídeo del partit: val la pena veure els últims cinc minuts