updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #DHPlata: Dramàtic descens de l'Adrianenc a Bordils

Resum #DHPlata: Dramàtic descens de l'Adrianenc a Bordils Foto: @handbolbordils

L'última jornada de lliga ens va deixar un inesperat descens pel Sant Martí Adrianenc que va acabar perdent la categoria en un final d'infart, i amb una sèrie de caramboles desafortunades.

Una carambola envia el Sant Martí Adrianenc a 1a Estatal

S'arribava al derbi català amb l’equip bordilenc salvat la setmana anterior però en canvi amb l’equip barceloní amb l’aigua al coll. És cert que tot i no tenir la permanència assegurada, els liles podien salvar-se fins i tot perdent... però els altres resultats van voler que baixés tot i empatar, i sumar 23 punts.

Teníem un equip, el Santoña, ja descendit, però faltaven dues places més per repartir. L'ARS Palma del Río va guanyar al Santoña i va superar els liles sumant-ne 24. Un dels dos equips implicats en el descens que s’enfrontaven entre ells (Amenábar) va guanyar en va sumar també 24. El perdedor d'aquest duel (Agustinos) va quedar amb 22 per sota del Sant Martí. Però el Novás va guanyar arribant a 23 punts... i era l’únic equip que tenia el golaverage guanyat amb l’Adrianenc que d'aquesta manera perdia la categoria. Dèiem que no era fàcil que els gallecs guanyessin a Ciudad Real... però van guanyar per la mínima amb gol a falta de cinc segons (veure VÍDEO) sense saber a l'acabar el partit si s'havien salvat o no.

Els partits amb implicació en el descens van acabar així:
Alarcos Ciudad Real 30-31 Atlético Novás
Amenábar Zarautz 32-29 Agustinos Alicante
ARS Palma del Río 28-21 Santoña
Handbol Bordils 27-27 Sant Martí Adrianenc

Classificació final de #DHPlata 2018-19:
BM Nava (puja a Asobal) 45 punts; Puerto Sagunto 41; Alarcos Ciudad Real i Torrelavega 38; Barça B Lassa 35; BM Zamora 33 (fan play-off d'ascens a Asobal); Antequera 32, Villa de Aranda i Cisne 29; HANDBOL BORDILS 25; Amenabar Zarautz i ARS Palma del Río 24; Atlético Novás i SANT MARTÍ ADRIANENC 23; Agustinos Alicante 22 i Santoña 19.

Decepció lila al derbi a Bordils

El derbi català, com els altres dos que havien jugat aquesta temporada (26-27 al Blanc i verd en pretemporada i 26-27 a la Verneda) va començar molt igualat. Tot i això, els bordilencs van aprofitar una bona ratxa al final del primer temps per marxar al descans guanyant de quatre gols (17-13).

A la represa, el Bordils va seguir dominant fins que en el tram final l'Adrianenc –molt necessitat pels resultats que anava coneixent en directe– va prémer l'accelerador i va grirar la truita del 24-22 al 24-26 a sis minuts pel final. Però els nervis van jugar una mala passada a l'Adrianenc que va veure com amb més calma el Bordils tornava a posar-se per davant 27-26 a dos minuts pel final. La pressió era angoixant pels liles, que primer van empatar a 27, però en el darrer minut van veure com Jordi González els aturava dos penals, primer a Cumplido i el segon (a cinc segons pel final) a Llorens, que va llançar al pal però va tenir una segona opció en agafar el rebot. Un cop molt dur pel conjunt lila que va tenir la salvació literalment a tocar.

Aquest empat a 27, combinat amb els altres resultats, va fer que l'Adrianenc torni a 1a Estatal just un any després d'aconseguir un brillant retorn a la categoria de Plata, on segur que intentaran tornar-hi la temporada vinent. Al final del partit el tècnic bordilenc, Sergi Catarain, explicava a L'Esportiu que li sabia greu que baixés un equip català, però que no volien adulterar la competició.

Handbol Bordils 27-27 Sant Martí Adrianenc

HANDBOL BORDILS: Jordi González i Joan Comas, porters; Farrarons, Sergi Mach, Francesc Reixach (4), Marc Combis (1), Marc Prat (3), Arnau Palahí (9), David Masó (1), Joan Vilanova, David Masmiquel (2), Marc Canyigueral (2), Josep Reixach (1), Ferran Pou (1), Bañeras (2) i Carles Pou (1).

SANT MARTÍ ADRIANENC: Juanan Guzmán i Gerard Esparza, porters; Antonio López, Àlex Guerrero (4), Pol Camats (3), Miki Torres (3), Víctor Torres (2), Jon Eguino, Fran Laliga (7), Alejandro Rodríguez, Pau Martínez (1), Ferran Cisneros (2), Àlex Llorens (1), Gonzalo Romero, Adrià Cumplido (4) i Sergi Laliga.

Reviu el partit per Streaming | Youtube Valonmano Con V

El tuit @handbolbordils

El Barça acaba la lliga en zona teòrica de play-off

L’equip blaugrana va tancar la lliga a la Ciutat Esportiva amb un triomf de prestigi davant un dels quatre equips que jugaran “play-off” d’ascens a Asobal. En realitat l'equip blaugrana també el jugaria ja que ha acabat 5è, però lògicament cedeix la seva plaça al sisè (el Zamora) en no poder pujar.

FC Barcelona B 41-36 Torrelavega

BARÇA B: Jorge Pérez i Gerard Forns, porters; David Roca (3), Buzle (3), Adrià León (2), Juri Knorr (8), Pau Oliveras (1), Bodor (2), Oriol Blanco (1), Diocou (1), Suárez-Pumariega, Robert Rosell, Quim Vaillo (1), Klein (5), Estepa (1) i Àlex Pascual (7).

Reviu el partit | Streaming  FCB

Entrevistes