updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #DHPlata: Partit a "vida o mort" entre La Roca i Nava

Imatge del final de partit de la 1a volta a Nava (30-30) Foto: arxiu Imatge del final de partit de la 1a volta a Nava (30-30)

Ja només queden dues jornades i tot l'interès català se centra en el que faci el BM La Roca, que el dissabte té un partit a "vida o mort" al seu pavelló davant l'equip amb el que es juga la tercera plaça de descens que queda, i que és el Nava segovià.

BM La Roca - Nava, dissabte 14 a les 19h

L’equip roquerol porta una molt mala ratxa ja que no guanya des del 6 de febrer quan va derrotar l’Antequera per 27-23. Després ha patit cinc derrotes fora de casa, i una derrota i tres empats al seu pavelló, i això l'ha situat en una posició crítica, convertint el partit davant el Nava en un matx a "vida o mort" com expliquem a sota, a "La Lluita per evitar el descens"

L’equip del Nava segovià amb quatre punts en els tres darrers partits ha superat l’equip de Guillem Estapé i l’ha posat contra les cordes, ara mateix en posició de descens. Tampoc serveix de massa haver empatat allà a 30 gols a la primera volta, ja que un empat el dissabte continuaria deixant l'equip roquerol per sota, tot i que encara no estaria descendit. Vaja que s'ha de guanyar. I de ben segur l'afició donarà el seu suport a l'equip.

La temporada passada el BM La Roca va guanyar per 25-24 davant el Nava i evidentment aquest resultat ja es podria signar ara mateix. No donaria la salvació però els de Guillem Estapé passarien a dependre d'ells mateixos i en el darrer partit juguen contra el Cisne, equip ja descendit.

Imatge del darrer partit Nava - Cisne (29-25)

En el darrer partit jugat pels segovians, decisiu també davant el Cisne (victòria per 29-25) els més destacats de l'equip castellà van ser Ismael Juàrez i Dario Ajo amb 7 gols, i que junt amb Carlos Villagran són els màxims golejadors de l'equip, amb 148, 118 i 131 gols respectivament.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

BM La Roca

14

16

744

827

P

E

P

P

P

BM Nava

13

17

674

759

P

P

G

P

G

  

LA LLUITA PER EVITAR EL DESCENS

La puntuació actual és aquesta: Amenábar Zarautz 20; Alcobendas 19; Nava 17; BM LA ROCA 16; Cisne 13; Academia Octavio 11. I baixen tres equips. ACTUALITZAT: La RFEBM va anunciar divendres que finalment, degut a la desaparició del descendit BM Aragón, només baixaran dos equips. Per això, el Cisne tot i els càlculs que havíem fet encara es pot salvar.

Si observem la puntuació actual a falta de dues jornades està clar que l'Academia Octavio ja està descendit, però aparentment sembla que tots els altres equips podrien caure a un dels tres últims lloc, però no és així i resulta que només hi ha dos equips implicats: Nava i BM La Roca, que s'han d'enfrontar en un partit a vida o mort el dissabte, per un lloc de descens.

Ho expliquem:

El Cisne ja no es pot salvar. Tot i que arribés a 17 punts, com que La Roca i Nava s’enfronten entre ells, un dels dos ha d’arribar a 18 i per tant no els pot superar a tots dos, i ja fa companyia a un altre equip gallec, l’Academia Octavio en el seu descens. I només ens falta un equip per baixar.

L’Amenàbar ja està salvat. Porta quatre punts al BM La Roca i té el golaverage desfavorable. Però perquè l'equip roquerol l'atrapés voldria dir que el Nava perdria un partit (a La Roca) i només podria arribar a 19, i si La Roca no guanya els dos partits són els roquerols els que no arriben a 20 punts. Per tant o bé La Roca o bé Nava segur que queden per sota de l'equip basc, que per tant gràcies a aquell gol il·legal davant La Roca ja està salvat.

L'Alcobendas també està salvat. Si perdés els dos partits es quedaria en 19 punts. Però s'enfronten La Roca i Nava.
Si guanya La Roca, l'equip roquerol pot superar a l'Alcobendas, però el Nava com a molt arriba a 19 i té el golaverage desfavorable amb l'Alcobendas (26-25 a la localitat madrilenya i 20-20 a Nava).

Si La Roca i Nava empaten, aleshores és l'equip català el que com a molt arriba a 19 punts i també té el golaverage perdut amb l'equip madrileny (31-30 a Alcobendas i 29-29 a La Roca).

Si perd La Roca està clar que només pot arribar a 18 punts i queda per sota de l'Alcobendas.

Aquests són els partits que queden als dos implicats

(en VERD els que juguen a casa i en vermell els que juguen fora)

Equip

Pts

29a jornada

30ajornada

Nava

17

La Roca

JUANFERSA

LA ROCA

16

NAVA

Cisne

I al partit jugat a Nava l'equip roquerol va treure un empat a 30 gols. 

 

Bordils - Zamora, dissabte 19 h

Partit sense massa transcendència on l'equip bordilenc busca un triomf per tancar la lliga a casa davant la seva afició. Però no serà fàcil contra un equip ja classificat per al "play-off" d'ascens a Lliga Asobal i que té una de les millors defenses del campionat. A la primera volta a Zamora el resultat va ser 32-27.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Bordils

10

22

752

784

P

G

E

G

P

Zamora

4

41

730

671

P

P

P

G

G

FC Barcelona Lassa B - Alcobendas, dissabte 19 hores

Cap transcendència tampoc al partit de la Ciutat Esportiva on l'equip blaugrana també voldrà tancar amb una victòria davant l'equip madrileny que s'ha salvat pels pèls. A la primera volta el Barça B va patir una de les derrotes més dures del campionat per 28-21.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

FC Barcelona

5

39

847

766

G

G

G

E

G

Alcobendas

12

19

682

743

P

P

P

P

P

- COMENTA A TWITTER AMB L'ETIQUETA #DHPlata

Entrevistes