updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Cara a cara amb Guillem Estapé i Pau Campos abans del derbi

Estapé i Campos, dos dels grans tècnics a l'handbol català Fotos: Àlex Gomà | CatHandbol (ARXIU) Estapé i Campos, dos dels grans tècnics a l'handbol català

Aquest dissabte viurem un gran derbi català de plata al Pavelló de La Roca del Vallès. Per això hem volgut fer-los un petit qüestionari de 6 + 1 preguntes als entrenadors dels dos equips: Guillem Estapé i Pau Campos. Dos joves tècnics que han portat els seus equips més amunt que mai, que es respecten molt i que han treballat de valent perquè aquest dissabte es vegi un gran partit d’handbol (La PRÈVIA a CATHANDBOL).

Guillem Estapé: “No m’imagino el Bordils a Plata sense el Pau”
Pau Campos: “De La Roca em fa por quan entra en ebullició”

Teniu la zona de descens a tocar. Això fa viure el derbi amb més nervis?

GUILLEM ESTAPÉ (BM La Roca): No especialment. Nosaltres som conscients de que el nostre objectiu és la permanència i per tant sabem que ens toca lluitar amb els de baix. No tenim angoixa per ocupar aquest lloc i per tant el derbi és especial i així el viurem però no tenim més nervis pel fet d'estar a baix.

PAU CAMPOS (Handbol Bordils): Els partits Roca-Bordils sempre van acompanyats de nervis. A Nacional era per lluitar per entrar a fases d'ascens i ara és per sumar i evitar el descens. Aquest no serà diferent hi haurà nervis i qui millor ho controli partirà amb avantatge.

Els tres últims derbis a La Roca han acabat amb empat. És perquè us coneixeu massa?

GUILLEM ESTAPÉ: Cert! Inclús l'amistós de pretemporada vam empatar! No crec que sigui perquè ens coneixem massa ja que cada partit és diferent! Crec que és més casualitat que res.

PAU CAMPOS: Sí que ens coneixem molt però ells més a nosaltres que no hem variat tant els nostres jugadors. La 1a línia de La Roca per dissabte pot ser en algun moment totalment diferent de l'any passat, amb Puig, Eloy, Coba, o el pívot amb el Pol. Però per sort ens coneixem tots. Tot i així es prepara el partit amb atenció a tots els detalls. Els tres últims empats són, crec, casualitat.

A la primera volta vam veure un triomf clar del Bordils 33 a 21.
Han canviat molt les coses des de llavors?

GUILLEM ESTAPÉ: A la 1a volta ens van passar per sobre, però en aquell moment tot era diferent i acabàvem de començar. A més el fet de que juguem a casa esperem que sigui determinant per a nosaltres i de segur que els roquerols marcaran la diferencia.

PAU CAMPOS: Sí que han canviat i no només un cop. Aquell dia a nosaltres ens va sortir tot i a ells res però després nosaltres vam entrar en un llarg període sense puntuar i mentre La Roca ha anat fent partits on el seu joc ha anat creixent amb victòries de mèrit com a Antequera i derrotes per la mínima després de fer grans partits com a Alcobendas o Ciudad Real. A casa s'ha mostrat molt ferm i no ha deixat escapar punts amb rivals directes i ha posat contra les cordes a més d'un gran. Ara arribem però amb dinàmiques altre cop diferents, venim d'una victòria que per a nosaltres era molt important i ells de dues derrotes però sobretot la de Cisne que deuria fer mal.

Què valoreu o us fa més por del rival?

GUILLEM ESTAPÉ: Del Bordils valoro molt la seva filosofia de club i poble. El fet de geogràficament no tenir excessius clubs al voltant els obliga a treballar amb la pedrera i això els fa molt especials. Pau Campos em sembla fantàstic i un entrenador brillant; capaç de fer bo un jugador normal i de fer extraordinari un jugador bo. No m’imagino el Bordils sense el Pau en aquesta categoria. El mèrit de jugar simple en base a una defensa/porteria i un dels millors contraatacs en segona onada de la categoria. Un dia m'han d'explicar com treballen aquest contraatac que els hi dóna tant de rendiment. Quan a jugadors, Nonó òbviament és el referent ofensiu, però a part qualsevol jugador et pot fer un "traje". Esteve, Màrquez ha evolucionat de forma brutal en el pivot, les dues bones parelles d'extrems i sobretot el component físic i de quilos i altura que tenen a nivell defensiu.

PAU CAMPOS: De La Roca em fa por quan entra en ebullició que és capaç de fer-li un parcial bestial a qualsevol equip en molt poc temps. Recordo sortides en tromba amb resultats de 7-0 només començar. Tenen un contraatac directe brutal amb 4 extrems rapidíssims i porters que la posen ràpida a l'altre costat. En estàtic si els deixes jugar combinacions llargues pateixes molt perquè la bola va molt ràpida i troben solucions a 6 m i darrerament en defensa han fet un pas endavant amb possibilitat de jugar molt oberts amb el Pau Pérez d'avançat o en 6:0 amb solvència amb segons molt ràpids de cames com Pol o Vaquer.

Com heu preparat aquest partit?

GUILLEM ESTAPÉ: Les setmanes en general són de tres entrenaments. Dilluns enviem “planilla” o reflexions del partit. Dimarts comencem amb conclusions del partit, punts de millora i fem un “aquí i ara” per deixar el passat enrere i centrar-nos en el partit següent. Dimarts entrenaments defensiu, dijous fem vídeo de l'atac del rival per treballar a l’entrenament juntament amb contraatacs, i divendres vídeo de la defensa rival per treballar atac en l'entrenament. Abans del partit quedem amb els porters pel treball de visualització de llançaments del rival. Entremig, molt “curro” de veure el vídeo nostre de la setmana anterior, els vídeos del rival, preparar entrenaments, exercicis de millores individuals, xerrades individuals i col·lectives i un llarg etcètera.

PAU CAMPOS: Sempre el preparem d'una manera especial perquè a tots ens fa gràcia.  Traiem hores d'on podem i algun dia anem a dormir més tard si cal. Comencem la setmana i ja no parlem tants dels errors de l'últim partit perquè tothom ja té el cap a la Roca. Fem els exercicis pensant en accions que ens poden ser útils en aquest partit i veus que els jugadors pregunten més que de costum sobre el que es poden trobar. No fem res de motivació especial perquè el partit ja va prou carregat. És la meva opinió és clar!

Fa uns anys que ja sembla normal tenir equips catalans a Plata. Què creieu que veurem abans, un tercer equip català a Asobal o una Catalunya independent?

GUILLEM ESTAPÉ: Crec que abans veurem una Catalunya independent ;) Així ens estalviem la feina d'haver de pujar a Asobal i amb una Catalunya independent potser inclús juguem competició europea! jejejej

PAU CAMPOS: Nosaltres portem tres anys i t'asseguro que no hem entrat encara en la "normalitat". Cada punt el suem i a cada desplaçament aprenem alguna cosa.  És molt complicat estar aquí i no nomes a nivell esportiu, cal valorar molt la feina que es fa des de les directives per tirar endavant això. I si em preguntes per un tercer equip català a ASOBAL, ho veig molt complicat perquè per complir amb els requisits econòmics d'entrada caldria una estructura molt gran a darrera i ara per ara no veig o conec una tercera entitat així a Catalunya. El que no sé és si arribarà abans una cosa que l'altra perquè tot canvia molt ràpid.

I per acabar, i canviant de tema, quina selecció creieu que guanyarà l'europeu?

GUILLEM ESTAPÉ: De l'europeu he pogut veure els partits d'Espanya i poca cosa més. Aposto per França per posar fi a la seva carrera immaculada. Uns “winners” com ells segurament no fallaran.

PAU CAMPOS: Per l'Europeu veig a França un pas per sobre. A la plantilla conegudíssima està afegint nous talents que els permet tenir una banqueta de luxe, si algú li pot fotre un "susto" en una mala tarda podria ser Polònia com a local o Dinamarca. Espanya no l'acabo de veure rutllar com per ser una aspirant, però...

Moltes gràcies a tots dos i que sigui un gran partit!

- La PRÈVIA de CatHandbol

Entrevistes