Resum #PlataFemenina: El Castelló és líder provisional en solitari

Després de la 9a jornada s'ha quedat el Castelló com a líder provisional en solitari, però tenint en compte que Sant Quirze i JM Mataró tenen un partit menys jugat i estan a un i dos punts respectivament.

La classificació del grup C de Plata Femenina

Els partit de la jornada a Amposta:
Amposta 20-25 Castelló

L’equip castellonenc va sumar la sisena victòria seguida i aprofitant que el JH Mataró va ajornar el seu partit s'ha quedat com a líder provisional en solitari.
Primer part jugada a ratxes. Primer domini visitant (3-6). Després un bon parcial local de 5 a 2 per igualar el matx i bon final castellonenc per anar als vestidors amb 9-12.
A la represa el líder de seguida va agafar cinc gols (10-15) i ja va saber gestionar bé aquest renda fins al final per emportar-se els dos punts.

La màxima golejadora va ser la visitant Noèlia López (9) i per part local Georgina Vila (6).

Sant Joan Despí 18-18 Gavà

En el primer derbi català de la jornada va haver-hi sorpresa. Les gavanenques van puntuar al Salvador Gimeno com ho havien fet la temporada passada, ara amb un puntet molt valuós.

L'equip local allarga la seva ratxa d'imbatibilitat a cinc partit seguits, però està clar que no hauran quedat contentes amb el punt davant d'un rival que estava, i està, cinc punts per sota.

L'equip local dominava per 12-8 al descans, però a la represa les gavanenques van assegurar més els atac, van tancar la defensa i es va bloquejar l'atac local, que va fallar molts llançaments clars.

Les màximes golejadores van ser Maria Rosado (6), per part local, i Ainhoa Riera (7) per part gavanenca.

Sant Vicenç 36-19 Associació Lleidatana

El segon derbi català no va tenir més color que el de l'equip local que tenia ganes de retrobar-se amb el triomf després de dues setmanes sense tastar-lo. Al descans estava tot decidit amb un 20-9.

La màxima golejadora local va ser Raquel Moré amb 8 gols, però cinc jugadores més van marcar 4 o 5 gols. Per part visitant va ser Marina Graell amb 4 gols.

Sant Quirze 23–18 OAR Gràcia

L'últim derbi català, el del Vallès Occidental, va suposar la victòria de l'equip local, que és l'únic que es manté imbatut en la categoria. Però les "kiris" van haver de treballar dur per superar un equip sabadellenc que està millorant molt.  Al descans l'avantatge local era de quatre gols (13-9) i a la represa es va moure entre els 4 i els 6 gols, per acabar en cinc.

Les màximes golejadores van ser la local Paula Plana i la visitant Mariana Tomàs amb 4 gols.

Almassora 26–27 La Roca

L’equip roquerol es va retrobar amb el triomf després de dues derrotes. No va ser fàcil però va acabar derrotant el cuer.

La primera part va ser d'absolut domini vallesà per arribar al descans amb 9-16. Després a la represa es mantenia un bon marge fins el 22-27 quan faltaven 7 minuts. A partir d'aquí l'atac roquerol es va bloquejar davant la pressió rival i per sort es va resistir els últims tres minuts sense encaixar.

La màxima golejadora va ser la local Iuliana Bivolaru amb 14 gols.Per part roquerola Agnés Felip i Paula Martín amb 5 cada una.

Mislata 35-30 Benidorm

L'únic partit sense representació catalana va ser un partit d'atac desenfrenat entre dos equips que van deixar les defenses per un altre dia.
Al descans el marcador estava en 17-18 (o sigui un gol menys dels que es van marcar en tot el partit entre Sant Joan Despí i Gavà en aquesta mateixa jornada). Després va millorar la defensa local i mantenint el nivell ofensiu es van emportar el triomf.

Les més destacades golejadores per cada un dels dos equips van ser Maria Cardona (10) i Jéssica Romero (8).