updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Sergio Rodríguez (Salle Bonanova): "Ens queda gaudir de les fases i pujar a Nacional"

Sergio Rodríguez (Salle Bonanova): "Ens queda gaudir de les fases i pujar a Nacional" Foto: Cedida

Parlem amb Sergio Rodríguez Caravaca, entrenador de La Salle Bonanova, equip que té ganes de tornar a la 1a Estatal d'handbol després d'una gran temporada a Lliga.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat inclòs?

El que portem de temporada (que encara queda lo millor), s’ha de valorar molt positivament, ja que es va començar amb canvis en l’equip tècnic i d’alguns de jugadors, i quan hi han canvis, sempre es una mica més complicat, sobretot al principi, per tornar a agafar aquell ritme que vas deixar la temporada anterior amb una segona posició en la lliga i en la fase d’ascens. Però l’equip va respondre bé, els resultats van arribar i la dinàmica en general de l’equip ha sigut molt bona, inclòs quan vam tenir la derrota a casa del Calella, que va ser un cop dur, però l’equip va donar la cara i va seguir lluitant fins al final, fins l’ultim partit on ens ho jugàvem tot a un partit,  i contra un equip que només havia perdut 1 partit, i on l’equip (juntament amb la nostra afició a la grada) ho vam treure endavant. En resum, orgullós de l’equip, dels resultats, però encara queda gaudir de les fases i treure un bon resultat i pujar a Nacional.

Des del començament de campionat teníeu les fases com objectiu?

Si, però com a primer objectiu, sempre em tingut el guanyar lliga catalana, però ens vam topar amb un rival molt dur i que ha sigut el clar i merescut campió, que aprofito per tornar a felicitar a l’equip del Sant Vicenç per la temporada feta.
Com a següent objectiu, si no s’aconseguia ser campions, era quedar segons i tenir accés a les fases.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

El compromís que ha demostrat tot l’equip durant tota la temporada, anant tots a una a per l’objectiu comú. A més de la intensitat i les ganes intactes de seguir guanyant cada partit. I que encara que ha hagut moments difícils, els hem pogut neutralitzar i donar-li la volta la situació.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre?
El Calella, es l’únic equip que ens ha guanyat els dos partits i encara que van ser partits amb dinàmiques diferents, ens van acabant guanyant. Un equip amb una defensa molt tancada i acompanyada d’una bona porteria, i en atac, destacar la qualitat individual, i és que mai es donen per perduts.

Deixant a part les del teu equip a quins jugadors destacaries de la categoria. Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

Un dels jugadors mes destacats que ens hem trobat en els equips rivals, ha sigut l’Èric Martínez del Calella, un jugador molt complet tan en atac como en defensa i amb recursos varis.

Porteria:  Ferran Pla (Sant Vicenç)
Extrem esquerre: Àlex Guerrero (Sant Vicenç)
Lateral esquerre: Joan Marc (Calella)
Central : Pere López (Vilamajor)
Lateral dret: Toni Busquets (Calella)
Extrem dret: Alexis Gimeno (Espanyol)
Pivot: Carlos Barreiro (Sant Boi)

Com veus el grup que us ha tocat? Creus que sent el primer de Catalunya sereu favorits per pujar? Quin veus com a rival més fort?

Tots han finalitzat primers de les seves lligues, a més, els tres van fer també fases l’any passat i son rivals complicats, però anem amb molta il·lusió i ganes de poder guanyar poder pujar a Nacional. Si he de dir un equip favorit, seria el local perquè juga a casa i sempre et dona un plus.

En cas d'ascens continuaràs a l'equip la propera temporada?
De moment, no puc respondre.

Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Com teniu la base, i equips inferiors es pot confiar en ells?

De l’equip actual, la meitat han jugat mínim un any a Nacional, i la forma de treballar a La Salle Bonanova és apostar per la base i que vagin pujant jugadors dels altres sèniors per reforçar el primer equip. Per tant, si aconseguim pujar, la idea es mantenir el mateix bloc de jugadors.

Jugadors:
Albert Jené, Màrios Riba, Manuel Oller, Joan Alegre, Àlex Mullor, Víctor Jouanneau, José María Simón, Gabriel Benedicto. Alex Martorell, Conrad Jacques Daubanton, Guillem Reixach, Jan Tarrats, David Sánchez, Javier Trias, Lluc Torrella, Alex Plans, Joan Olivier, Lluís Oller, Edgar Lohse, Enric Pascual.

Cos tècnic:
Sergio Rodríguez Caravaca, Pep Vives, Sergi Melús, Ramon Zapater i Antonio Oller

Entrevistes