updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #LligaCatH: Els dos primers poden classificar-se per a les fases

Imatge del partit de la temporada passada Foto: Alfredo Moya Imatge del partit de la temporada passada

Avant-penúltima jornada del campionat en la qual els dos primers poden certificar la seva classificació per a les fases i el Manyanet podria completar la llista de descendits, afegint-se a Parets i Cambrils.

Els “descensos per compensació”
D’aquesta categoria baixen els classificats en els llocs 12è, 13è i 14è. Però com que d’entrada baixen dos equips catalans de 1a Estatal a Lliga Catalana, per la normativa 183 del Reglament de Partits i Competicions, aquests equips provoquen un corriment que fa que, si només puja un equip de Lliga a 1a Estatal, baixi l’11è i si no en puja cap baixin també el 10è.
Això no ha passat quasi mai en els darrers anys, però la normativa existeix. Com és ben sabut això no sol aplicar-se perquè hi ha equips que acaben sent convidats a una plaça a 1a Estatal, i per exemple l’any passat ni tan sols va baixar el 12è (Manyanet), perquè només va baixar un equip i en van pujar dos.

El partit de la jornada a l’Illa Diagonal:
Manyanet (12è) - Calella (1r), dissabte 20 h

L’equip calellenc, que porta 7 victòries seguides, necessita un punt per assolir les fases, però possiblement els dos per mantenir el lideratge en el camí cap al títol de campió.

Els locals necessiten els dos per mantenir unes esperances de salvació que se’ls podrien esfumar l’endemà si el Granollers C puntua a casa contra Sabadell.

A l’Illa Diagonal va perdre la seva imbatibilitat el Banyoles, però ara la pressió pot afectar l’equip local.

A la primera volta van guanyar els calellencs per 32-24

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Manyanet

12

12

24

27

P

P

G

E

P

Calella

1

40

26

23

G

G

G

G

G

Bordils B (4t) - Canovelles (6è), dissabte 17:30 h

Bon partit entre dos equips que ja tenen la permanència assegurada, que venen de guanyar i que aspiren al quart lloc, que ara té a la mà l’equip local.

Terrassa (10è) - Sant Martí B (3r), dissabte 17:45 h

L’equip local lluita per pujar un lloc a la taula i sortir dels dos llocs de “descensos compensats”, davant un equip que té el tercer lloc quasi assegurat.

Granollers C (11è) - Sabadell (7è), diumenge 10:15 h

Els granollerins estan en posició de “descens compensat” i busquen el tercer triomf consecutiu que li permeti sortir-ne.

Cambrils (14è) - Parets (13è), diumenge 18:05 h

Partit entre dos equips que ja han baixat de categoria i que busquen un triomf honorífic.

Cardedeu (9è) - Coope Sant Boi (5è), diumenge 18:05 h

L’equip local és un altre dels que té la permanència assegurada si només baixen els tres equips de rigor, però ha d’intentar mantenir la 9a plaça amb la qual quedaria fora dels descensos compensats. Al davant una Coope que ha fet una gran campanya i encara té alguna petita possibilitat, si guanya, d'aconseguir la quarta plaça.

Gavà (8è) - Banyoles (2n), diumenge 18:05 h

L’equip visitant, que porta 8 jornades seguides sense perdre, segons que hagi passat el dia abans a Terrassa, ja podria tenir a la mà la classificació per a les fases. Però busca un triomf que li permeti continuar lluitant pel títol de Lliga, que ja va aconseguir les temporades 2006-07 i 2010-11. Als gavanencs els falta també sumar per evitar de forma segura el 10è o 11è llocs.

COMENTA A TWITTER AMB L'ETIQUETA #LligaCatH

Entrevistes