updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

"Crec que la nostra gran virtut és el gran ambient de l'equip"

  • Escrit per David Aguilar
"Crec que la nostra gran virtut és el gran ambient de l'equip" Foto: Cedida

Parlem amb Naza Medina jugador del Handbol Poblenou. Un dels millors laterals esquerres de la lliga. Ex jugador del Barça de base, Sant Martí lliga i Primera Estatal al Sant Martí Adrianenc.

Com va anar la teva experiència aprofitant els estudis i poder jugar a una lliga Sueca? 

Poder jugar a la lliga universitària de suècia defensant la samarreta de la Chalmers Tekniska Högskola va ser una oportunitat molt gratificant. Conèixer una nova manera d’entendre l’handbol (ja que, a Suècia l’handbol juntament amb el hockey sobre gel són els esports més practicats) i un estil bastant diferenciat de practicar-lo, t’aporta una nova visió de joc i et fa créixer com a jugador i com a persona. A part d’això, durant la meva estada a Göteborg, l’handbol va ser una manera molt bona de sentir-me com a casa i em va ajudar molt a conèixer gent nova i poder-me integrar amb més facilitat a la cultura escandinava.

Per molts ha estat una sorpresa que estigueu colíders amb el Gavà. Què els hi diries?

Es cert que aquest any el Handbol Poblenou ha patit baixes molt significants com les del Pol Rodriguez i el Joan Cornella, i pot ser que per aquest motiu poca gent confiés en nosaltres per estar a zona alta. Però tant amb el canvi tècnic, com amb els bons fitxatges i les incorporacions de jugadors del segon equip s’ha creat una plantilla jove, però amb molta experiència en categories d’alta exigència. A més a més, aquest any ens em ajuntat vells companys d’equip i amics del barri, fet que ha provocat que l’ambient dins i fora del 40x20 sigui immillorable. Aquesta crec que ha estat la nostra gran virtut.

Com veus al nivell d'aquesta lliga? 

Després de jugar durant quatre anys en aquesta lliga, puc afirmar que Lliga Catalana és una categoria molt completa. Encara que penso que el nivell ha baixat en quant a exigència física, també crec que cada cop més ascendeixen equips més preparats (com és el cas del Sabadell i la Cooperativa Sant Boi) que estant aportant molt a la nostra lliga, i juntament amb el equips que venen de Nacional són els rivals a tenir en compte. Crec que la Lliga Catalana es una categoria molt bona per tenir un primer contacte en competicions sènior per a tot els jugador joves amb qualitat i que encara no poden fer el pas a Primera Nacional per exigències físiques.    

L'objectiu de l'equip és l'ascens? Teniu pressió?

Com he dit abans, l’equip es pràcticament nou i molt jove, per tant, crec que no tenim cap pressió per pujar aquest any. Encara que sí és cert que molt jugadors d’aquest equip portem lluitant per l’ascens durant un parell anys competint entre nosaltres en diferents equips de la competició i ens hem ajuntat amb el ferm objectiu d’aconseguir-ho. L’objectiu principal es quedar entre els dos primers classificats, ja que, una experiència com disputar unes fases estatals ja seria un gran premi per a nosaltres. Un cop acabi la lliga, i en funció de la nostra posició ens plantejarem els pròxims objectius. 

L'Handbol Poblenou té estructura per estar a Primera Estatal? Creus que no és deixaria perdre l'oportunitat?

L’Handbol Poblenou té clar que és una oportunitat única per poder jugar les fases d’ascens i de poder competir a Primera Estatal la temporada vinent. Sabem que encara és molt d’hora per pensar-hi, ja que, queda molta temporada i unes fases per endavant. Però la nostra posició a la part alta de la competició i la bona regularitat que estem demostrant a la pista ha portat a l’equip directiu del club a buscar sponsors que puguin ajudar econòmicament de cara al proper any. Per tant, com a jugador puc afirmar que dins del 40x20 no deixarem perdre l’oportunitat lluitant al màxim per aconseguir el màxim de punts partit a partit.

Per tu quin es el 7 ideal d'aquesta Lliga Catalana?

Sempre és difícil quedar-te només amb 7 jugadors de tota una competició, ja que, hi ha jugadors molt bons per a una mateixa posició i que poden aportar coses molt diferents dins el 40x20. Vull remarcar que per motius de lesions i sancions no he pogut competir contra la Cooperativa Sant Boi ni l’Handbol Parets i no els tindré en compte dins la meva selecció.

Com a porter, em quedaria amb l'Albert Rueda (H. Gavà) i Guillem Arranz (Sabadell), extrem dret en Pol Deiros (Sant Vicenç), lateral dret l’Alejandro Garcia (Sabadell), com a central Eric Tuset (Sant Martí), lateral esquerre Pol Roig (Sant Martí), extrem esquerre Miquel Claros (H. Poblenou) i com a pivot Ivan Otxoa (H. Poblenou). També m’agradaria remarcar la gran labor defensiva de German Miranda (Sant Martí).

Entrevistes