updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

"Ningú s'imaginava guanyar la Lliga Catalana com s'ha guanyat"

El Sant Esteve de Palautordera ha estat el primer campió de l'handbol català 2016 Foto: CHSantEsteve El Sant Esteve de Palautordera ha estat el primer campió de l'handbol català 2016

"Ningú s'imaginava guanyar la lliga i menys com s'ha guanyat a falta de dues jornades per acabar", això ens ho diu David González l'entrenador val·lisoletà que ha portat el Sant Esteve de Palautordera a ser el primer campió de l'any 2016 de l'handbol català, amb el títol de Lliga Catalana.  

Les impressions de David González, un entrenador molt content i apassionat per l'handbol

David Gonzàlez Rodríguez, va néixer a Valladolid el 12 de novembre del 1986, és mestre de primària en l'especialitat d'educació física, i fa un any i mig que va venir a Catalunya on es va fer càrrec del primer equip de Sant Esteve de Palautordera. Abans havia entrenat durant una temporada (13-14) el Balonmano Arroyo de la Encomienda i anteriorment el CD Balonmano San Agustín (des del 2004 fins el 2013), que és també l'equip on havia fet de jugador.

El seu ídol com a jugador és Ljubomir Vranjes, i els seus referents com entrenadors Juan Carlos Pastor, com entrenador d'atac i Manolo Cadenas, com entrenador de defensa.

I preguntat en relació a quina frase diria per convèncer a un jove perquè practiqués handbol li diria:

"L'handbol no és un esport més. L'handbol no se juga, se sent"


Molt amablement s'ha brindat a contestar-nos set preguntes i aquí teniu les seves respostes:

1.- Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i títol inclòs?

La valoració de la temporada és molt bona. Al principi sempre ets optimista, però crec que ningú s´imaginava no solament guanyar la lliga, sinó com s’ha guanyat aquesta lliga. Tenir dos partits encara per jugar, amb quaranta-dos punts i a sis punts del segon classificat, no estava en el cap de ningú a principi de temporada. Sense dubtes, s'han superat totes les previsions.

2.- Què ha influït en la millora respecte la temporada passada en que vàreu acabar en setè lloc?

Aquesta ha sigut una temporada en la que teníem molt clara una cosa, volíem fer-nos forts a casa nostra i millorar molt en l’apartat de defensa. No solament en defensar bé, sinó en convertir aquestes bones defenses en contraatacs amb els que poder fer gols ràpids i senzills, per marcar diferència en el marcador. També era una prioritat millorar i treballar molt l’aspecte físic de l’equip, en el qual el meu segon, en Pau Bosch, i el preparador físic del club, en Pau Ventura, han tingut molt a veure. 

La defensa ha estat un punt clau de l'equip

Un altre apartat que hem aconseguit millorar molt, és el de fer un equip complet i competitiu. Durant els últims anys el nostre equip depenia, en la meva opinió, massa de determinats jugadors, però aquest any hem aconseguit que els jugadors més joves i amb menys pes en el primer equip, donessin un pas endavant. I alhora, agafessin més protagonisme en els partits. Això ha provocat que els nostres millors jugadors poguessin ser més perillosos, ja que el rival no havia d’estar pendent només d’un o dos jugadors, sinó que qualsevol dels nostres jugadors,els podia fer mal en qualsevol moment i en qualsevol posició del camp.

3. Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Sense dubte, l’aspecte a destacar del meu equip ha sigut el de creure en el treball diari i no mirar més endavant que del següent partit. Ni quan hem començat a guanyar partits ens pensaven que érem els millors, ni quan ens hem trobat amb alguna derrota, no hem baixat els braços. Hem aconseguit mantenir una regularitat en el treball diari en els entrenaments, sense mirar resultats i sense mirar la classificació. Aquesta regularitat se ha vist reflectida durant tota la temporada en els nostres partits.

També m'agradaria destacar la confiança depositada en mi i en el meu treball, per part dels meus jugadors, des del principi de temporada, ja que tot i ser un entrenador de fora de Catalunya, i pot ser amb una forma de veure l’handbol una mica diferent i amb altres idees, s'han adaptat ràpidament als meus mètodes i a la meva proposta de joc. Tot això ha fet que el meu treball hagi estat molt fàcil durant tot l’any.

4. Com ha influït l'ambient del Pavelló dels "Quatre Hereus", on heu guanyat tots els partits, en aquest títol?

L'afició ha sigut la clau durant aquesta temporada. Tothom sap que Sant Esteve de Palautordera és un “poble on s’hi respira handbol”. És molt fàcil jugar quan saps que darrere teu, hi ha cada partit, una multitud animant al teu equip i pressionant als rivals. Aquesta temporada, a més a més, la nostra afició ha donat la cara quan més l'hem necessitat, en partits com el jugat contra el Granollers o el Sant Vicenç, els quals vam jugar amb el pavelló ple.

L'ambient al Pavelló dels "Quatre Hereus" el dia del Sant Vicenç

5. Quin és l'equip que us ha costat més de batre a casa vostra? 

Hi ha hagut molts partits que encara que el marcador hagi dit el contrari, ens han costat massa guanyar. Solament ens hem distanciat en el marcador al final del partit. Si he d'escollir un partit, em quedo amb el tercer partit de la temporada contra Vilamajor, un gran equip amb Masachs al capdavant que ens va fer suar moltíssim per aconseguir la victòria. Però com he dit abans, hi han hagut molts partits difícils aquest any a casa nostra, com el d’Esplugues B, Manyanet, Banyoles o Sant Vicenç.

6. Suposem que organitzareu les fases a casa. Tot i no tenir encara els rivals creus que sent el 1r de Catalunya sereu favorits per pujar?

Volem fer les fases a casa. Ja ho veurem si ens les donen o no, però està clar que si juguem a casa tindrem, només sigui per estadística, més opcions de pujar. Ser el primer de Catalunya no em diu res. L’any passat pràcticament amb el mateix equip, érem el setè de Catalunya. Això fa que no ens sentim més superiors a altres equips d'Espanya, ja que mai saps quins equips poden tocar-te o quins jugadors tenen. Has de jugar-te el pujar a Primera Estatal amb tres equips i en tres dies seguits, els quals gairebé no coneixes. Per tant, nosaltres hem de fer el que hem fet tota la temporada, centrar-nos en el que depèn de nosaltres mateixos. Treballar al màxim per poder millorar els errors que encara tenim i arribar a la fase d'ascens en el millor moment possible de la temporada per nosaltres.

7. En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la propera temporada? Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties?

En el meu cas ara mateix estic més centrat en assolir l’ascens que en pensar si continuaré o no la temporada següent. Però he de dir que estic molt feliç a Sant Esteve de Palautordera, em sento molt recolzat i molt volgut per la gent. Tot i que sóc de Valladolid, i només porto un any i mig aquí, em sento com a casa. Sempre que es donin les condicions necessàries, la meva continuïtat no serà un problema. 

La segona pregunta és molt fàcil de respondre. El CH Sant Esteve de Palautordera és un club de base, ho ha sigut sempre i això no canviarà si pugem de categoria. Tenim una base amb jugadors molt prometedors i uns grans entrenadors al seu costat. Volem que tot jugador de la base es senti identificat amb els jugadors del primer equip,  i vulguin arribar a jugar algun dia amb el primer equip. Per tant, per nosaltres és primordial arribar el més lluny possible, però sempre amb jugadors de casa nostra, com hem fet aquesta temporada.

COM VEU LA PLANTILLA EL SEU ENTRENADOR

David Pedrajas (Porter): Porter molt gran i experimentat, uns del pesos pesants de l’equip, que com tingui un bon dia pot fer-te guanyar un partit ell sol amb el seus percentatges estratosfèrics.

Gerard Sesat (Porter): Porter molt jove que ha evolucionat molt al llarg de tota la temporada. Amb una progressió espectacular i que ha donat un pas endavant quan l’equip l’ha necessitat.

Albert Pons (Porter): Un dels millors porters que ha donat la base del CH Sant Esteve de Palautordera, que portava uns anys sense jugar i que ha tornat a l’equip a mitja temporada per ajudar-nos, amb moltes bones actuacions sota pals amb els dos equips.

Jordi Planas (Lateral Esquerre): Capità de l’equip i en la meva opinió el millor jugador de la categoria. Aquest any ha millorat molt, i no solament fa molts gols, sinó que a més a més ha creat joc per als seus companys. Fent que no només ell sigui un jugador perillós pel rival, sinó també fent al seus companys més perillosos. Cal destacar la seva aportació en defensa, aspecte el qual ha millorat molt aquest any.

Jordi Planas, possiblement el millor jugador de la Lliga Catalana, en acció

Sergi Planas (Lateral Esquerre): Un altre dels pesos pesants de l’equip. Un jugador amb un dels millors llançaments des de nou metres de la lliga i clau en el centre de la nostra defensa.

Pol Zamora (Central): Jugador molt jove i amb molta projecció. Possiblement un dels jugadors que més ha evolucionat aquest any. Ha agafat molt protagonisme en atac, capaç de penetrar i de llançar des de fora, i amb una forma de jugar molt explosiva que el fa molt imprevisible per les defenses rivals.

Marc Colomé (Central): Podem dir que és el “cervell del equip”, jugador molt generós que fa millors al seus companys cada vegada que juga, i que mai s’amaga en els partits importants.

Tomeu Aspa (Central): Jugador que l’any passat era juvenil i que ha agafat protagonisme des del primer moment, ja que és un dels millors jugadors de Catalunya de la seva edat. Pot jugar en qualsevol posició i sempre amb una “garra” i una intensitat digna d´admirar.

Lluc Bosch (Lateral Dret): Un dels millors jugadors de l’equip, que s’ha posat l’equip a les espatlles sempre que l’hem necessitat. La seva progressió al llarg de tot l’any ha sigut clau per guanyar aquesta lliga.

Lluc Bosch en acció a Vilamajor

Sergi Planas (Extrem dret): Jugador esquerrà molt jove i de futur, amb una gran tècnica individual, molt treballador. Un dels extrems del futur del club.

Edu Corbacho (Extrem dret): Esquerrà amb molt bon físic que fa que pugui jugar tant d’extrem com de lateral. Com extrem, jugador molt efectiu de cara a porteria, amb uns dels millors percentatges d’encert de l’equip

Albert Altimira (Extrem dret): Jugador que l’any passat era juvenil i que aquest any ha donat un gran pas agafant protagonisme en el primer equip. Jugador molt atractiu de veure per l’afició, ja que sempre fa gols espectaculars.

Pol Colomé (Extrem esquerre): Jugador molt tècnic, que ha agafat molt més protagonisme que altres anys, millorant molt la seva aportació en atac i que sempre apareix en els moments més importants del partit.

Marçal Pou (Extrem esquerrà): Jugador molt jove, que ha progressat moltíssim al llarg de tota la temporada, i que quan ha arribat la seva oportunitat, l´ha aprofitat al màxim, demostrant que malgrat la seva joventut, no li tremola la mà davant de cap rival.

Nil Ponsatí (Pivot): Pivot molt ràpid, amb molta facilitat per córrer l´esquena i la línia de sis metres dels rivals. També pot fer molt mal en primera o segona onada de contraatac, degut a la seva velocitat.

Jordi Rovira (Pivot): Un dels jugadors més importants de l’equip. Pot fer un bon paper tant en atac com en defensa, però que és en defensa on l’equip nota més la seva presència. Capaç de parar al jugador més important del’equip contrari, gràcies a la seva força i tècnica defensiva.

Guillem Marín (Pivot): Jugador que l’any passat també era juvenil i que aquest any ha progressat molt. Amb una gran tècnica de pivot, molt ràpid i que es gira molt bé,aconseguint molts penals i dos minuts al rivals.

Josep Mateu (Pivot): El nostre especialista defensiu, jugador que dóna molta intensitat a la defensa.Sempre hi és, i és molt versàtil, ja que pot jugar tant de dos com de tres en defensa, sempre a un gran nivell.

L'EQUIP TÈCNIC

Pau Bosch (Segon Entrenador)

Pau Ventura (Preparador Físic)

Toni Colomé (Delegat)

José Zurita (Fisio)

 

UN PRONÒSTIC PER AL SEGON LLOC 

Sereu jutges de la lluita pel segon lloc, ja que us enfronteu amb Canovelles i Bordils B. Com veus la lluita pel segon lloc?  Quin equip creus que us acompanyarà a les fases? 

És molt difícil escollir a un sol equip.Si mirem la classificació hi ha una gran igualtat entre Canovelles, Bordils, Poblenou i Sant Vicenç. Això significa que qualsevol pot col·locar-se com a segon classificat. No és fàcil dir l’equip que ens acompanyarà a fases, perquè hem de jugar contra el Canovelles i el Bordils els propers dies. Si n’he d’escollir un, suposo que el Canovelles, ja que té un punt més que el Bordils, tres més que el Poblenou i quatre més que el Sant Vicenç. Per això crec que és el favorit.

És l'equip que més t'ha agradat o n'hi ha algun altre que creus que s'ho hauria merescut més?

Per a mi, tots els equips que he dit anteriorment han fet mèrits per jugar la fase d'ascens. Si he d’escollir l’equip que m’ha agradat més, em quedo amb el Sant Vicenç. Un equip amb jugadors molt grans, amb dos jugadors bons per posició, amb molta qualitat en atac i que també defensen molt bé.

EL SEU SET IDEAL SENSE ELS JUGADORS DEL CAMPIÓ

I per acabar, i deixant a part els del teu equip, a quins jugadors destacaries de la categoria. Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

Porter: Manuel Nieto (Banyoles)

Extrem esquerre: Joan Cornellà (Poblenou)

Lateral esquerre: Maurici Bosch (Vilamajor)

Central: Xavier Marquès (Canovelles)

Pivot:  Julià Castelló (Bordils B)

Lateral dret: Josep Masachs (Vilamajor)

Extrem dret: Josep Maria Grau (Sant Vicenç)

- COMENTA A TWITTER AMB L'ETIQUETA #LligaCatH


Envia fotos, informació o cròniques a gol@cathandbol.cat

Entrevistes