updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

La Roca es proclama campió de Lliga Catalana a falta de sis jornades

  • Escrit per BM La Roca / CATH

Aquest dissabte, a la pista del Gavà, el primer equip del BM La Roca es va assegurar la primera posició de la Lliga Catalana sènior masculí i es proclama així campió a falta de 6 jornades pel final del campionat.

Va ser un gran partit dels roquerols, que sabien de la transcendència de guanyar a la pista del segon classificat. Tot i les importants baixes, La Roca va sortir amb la convicció de tirar el partit endavant, fet que demostra els marcador de 1-6, 2-9 i 7-17. Brillant primera part dels roquerols en tots els aspectes del joc: defensa i un gran Pere Gesa a la porteria (tan sols 11 gols encaixats a la primera part), desplegament impecable del contraatac i un atac estàtic molt fluid. Tot això va permetre als roquerols marxar al marcador de forma important al descans (11-19).

Durant la segona part, tot i mantenir la tensió i l'eficàcia ofensiva, el líder va baixar la intensitat defensiva i de porteria. Això, juntament amb la reacció dels jugadors del Gavà, va comportar un resultat final de 28-40.

Guillem Estapé: "Vull destacar l'esperit de sacrifici d'aquest equip humà"

Us heu proclamat campions, com s'esperava, però ho heu fet falta de sis jornades!
Sí, possiblement era una cosa previsible a principi de temporada. Però potser no ho eren tant els espectaculars números d'aquest equip: 20 partits guanyats de 20 jugats, golaverage de 242 a favor, 37 gols a favor de mitjana i 25 rebuts de mitjana. I possiblement el més important, mantenint, tot i el descens administratiu de categoria, l'esperit de sacrifici, de lluita, dedicació i esforç que caracteritza aquest grup humà en cada entrenament i partit; tot un exemple per a futures generacions d'aquest grup.
Tot i això, amb l'aportació cada cop més important de la gent de la casa: dels 19 jugadors en plantilla, 14 són formats al club. Enguany m'agradaria destacar la presència i el progrés de Lluís Montserrat i Miquel Gonzàlez, dos exemples de treball, sacrifici i perseverància. Voldria aprofitar per agrair el treball i les hores dels meus companys de fàtiga: gràcies Xavi, Sergi i la omnipresent Teresa per estar sempre allà

Ara ja comenceu a pensar en la fase d'ascens?
Sí, sabem que només hem fet un pas; i també sabem que el pas més important encara l'hem de fer. Tindrem unes fases per endavant els dies 10, 11 i 12 de maig; unes fases on tots els equips parteixen de zero i on haurem de tornar a demostrar la nostra vàlua. Abans però queden 6 partits de lliga on s'haurà de mantenir la tensió per arribar en forma als sectors i per respectar el màxim els rivals que es juguen molt en aquests últims partits. El proper serà diumenge a les 12.30h al pavelló nou enfront el Banyoles, tercer classificat a tant sols un punt de les fases.

Què diries als aficionats que us han donat suport?
Que diumenge els esperem a tots per aplaudir l'equip i seguir donant suport en aquest tram final de lliga.

Entrevistes