updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #3aCatH: Ja està complet el pòquer d'equips que pugen a 2a

GEiEG i Vic a dalt, Cambrils i Esplugues C a baix, són els quatre equips que pugen a 2a Fotos: de les xarxes socials dels quatre clubs GEiEG i Vic a dalt, Cambrils i Esplugues C a baix, són els quatre equips que pugen a 2a

El cap de setmana es va disputar la 7a jornada de la segona fase, i a falta de tres per al final ja ha quedat confirmat el quartet d'equips que pugen a 2a: Vic, Esplugues C i Cambrils acompanyaran al GEiEG.

FASE ASCENS

Laietà Argentona  28-34 GEIEG 
Esplugues C   24-25 Castellbisbal 
Sant Andreu de la Barca  20-32 Vic 
Vilanova i la Geltrú 28-30 Cardedeu B 
Cambrils 35-30 Sant Just

Ja se sabia que el GEiEG era equip de 2a Catalana. El dissabte també el Vic va assolir l'ascens en haver guanyat a Sant Andreu de la Barca de forma contundent.

Amb l'ascens a la butxaca els grupistes van guanyar el diumenge a la pista del Laietà a Argentona, que era l'únic equip que podia espatllar l'ascens dels altres quatre favorits en una situació extrema. Amb aquest resultat l'Esplugues C, que havia perdut sorprenentment a casa contra Castellbisbal, i Cambrils, que havia guanyat al Sant Just, però encara no tenia prou punts per assegurar l'ascens, també aconsegueixen pujar a 2a Catalana.

El primer equip del GEiEG, un equip històric amb molts anys en categoria estatal (l'última la temporada 2000-01 a 1a Estatal) havia jugat a 2a Catalana la temporada 2019-20. 
L'Handbol Vic havia jugat per última vegada a 2a Catalana la temporada 2016-17, i aquesta és la categoria més alta a la qual han arribat els osonencs. L'Handbol Cambrils, equip que té el seu sostre a Lliga Catalana, va jugar per última vegada a 2a la temporada 2019-20. L'Esplugues C jugarà per primera vegada a la 2a Catalana.

Ara els quatre equips lluitaran pel títol, que el GEiEG té quasi a la butxaca amb 4 punts d'avantatge a falta de 6 per disputar. Els de més avall lluitaran per obtenir la millor col·locació possible.

FASE DESCENS

Vallag  30-27 Montgrí 
Vendrell  25-38 Santpedor 
Tarragona  27-38 Pau Casals
Bonanova C Júnior 28-27 Espanyol C Júnior
Descansa Ripollet

Amb Ripollet i Tarragona pràcticament descendits, l'Espanyol C, tot i que va plantar cara fins al final al líder del grup en el derbi barceloní, es queda ja enfonsat en l'antepenúltima plaça de la qual ja no pot sortir, i que pot ser perillosa pels descensos compensats.

En l'altra plaça de perill (que no ho seria si puja un equip català a 1a Estatal), s'hi troba el Montgrí, que té un calendari força propici fins al final i sembla que pot intentar superar al Vendrell. Veurem què passa...

Bonanova Júnior (que és el C) ja està salvat matemàticament, encara que fossin quatre els equips que baixessin, i al Pau Casals li falta només un puntet.  Santpedor i Vallag també van obtenir dues victòries molt importants.

- COMENTA I INFORMA DE RESULTATS A TWITTER AMB L'ETIQUETA #3aCatH


Envia fotos, informació o cròniques a gol@cathandbol.cat

Entrevistes