updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Joventut Atlètic campió de la Copa Federació de 2a Catalana

  • Escrit per J.H.MATARÓ
El Joventut Atlètic campió de la Copa Federació de 2a Catalana Foto: Carles Tria (Delegat)

Dos dies després d'haver superat el Cooperativa Sant Boi per 25-24 fent una gran remuntada, el dissabte a la tarda al pavelló de Les Moreres a Esplugues de Llobregat el Sènior C del Joventut Handbol Mataró va aconseguir guanyar la final de la Copa Federació de 2a Catalana a l'Escola Pia de Granollers també per la mínima. Així cinc anys després de la Copa Federació de 3a que van guanyar a casa, el tercer equip del Joventut Mataró aconsegueix un altre títol en el partit que significava el comiat dels dos germans Tomé, Sergi i Jaume, que després de molts anys deixen la pràctica de l'handbol.

El partit va començar amb l'equip mataroní agafant avantatge de 5-1, amb una gran defensa i amb amb Jordi Gomà molt endollat en atac. Però a poc a poc els vallesans van anat tancant la seva defensa, van igualar el partit i fins i tot al descans havien capgirat el marcador fins el 10-11.

A la represa, tot i sortir en inferioritat i rebre de seguida una altre exclusió, el Joventut es va posar per davant amb una doble inferioritat (12-11) i l'equip rival ja no va poder posar-se per davant. A la segona part la defensa del Mataró va continuar molt ferma, destacant Joan Guanyabens immens en la posició d'avançat, i en atac van treballar bé, amb paciència, tot i una lesió de Sergi Tria, i gràcies sobretot a un sensacional Bernat Batlle (amb 9 de 9, i nomenat millor jugador de la final) el Joventut es va posar quatre gols amunt (21-17).

Però aleshores l'Escola Pia va treure tot el coratge del món, defensant molt bé una doble inferioritat i posant-se dins del partit quan semblava que el Joventut tenia la victòria a tocar. Hi va haver una certa precipitació i bloqueig en atac dels maresmencs i els vallesans han empatat a 21 a falta de cinc minuts. D'aquí al final va ser un continu intercanvi de gols, fins arribar a l'empat a 23 que es va trencar amb un gol d'Albert Castelló a falta de mig minut i després d'un temps mort de l'equip mataroní. Els vallesans van disposar d'una darrera opció per marcar, però no ho van aconseguir.

Joventut Mataró Atlètic - Escola Pia Granollers 24-23

Joventut Mataró Atlètic: Jordi Garcia i Carlos del Viejo porters (molt bé tots dos amb 8 aturades cadascun); Miki Martínez (2), Pau Roca (2), Sergi Tria (2), Jordi Gomà (4), Bernat Batlle (9, 1 de p.), Ferran Pujol (1), Jaume Tomé (2 de p.), Albert Castelló (2), Àlex Gomà, Joan Guanyabens, Sergi Tomé, Fran Sobrevela. Recordem que completen la plantilla, tots ells partícips en algun moment d'aquest títol, Adrià Maymó, Eloi Illa, Cugat Comas, Javi Moncada, Albert Caylà i Nacho Marín. El cos tècnic està format per Josep Gomà (entrenador) i Carles Tria i Víctor Del Viejo (delegats).
Escola Pia Granollers: Oriol Meliz, Bernat Levit (5), Joan Pérez, Adolfo Caballero (2), Xavier López (3), Alberto Pineda (4), Víctor Galisteo (1), Adrià Garcia (1), Jordi Castellsagué, Gerard Sallarés (1), Ramon Grébol (3), Eudald Carreras (3), Xavier Raich. L'entrenador és Abel Rovira i els delegats Octavi Salarich i Luís Capsi.

Entrevistes