updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #1aCatH: Se salva l'Espanyol B... i baixa el Lleida Pardinyes

L'Espanyol B manté la categoria Fotos: instagram sdespanyolhandbol L'Espanyol B manté la categoria

Aquest cap de setmana es disputava l'últim partit de la temporada en les categories sènior masculines, en el qual es decidia l'última plaça de descens de 1a a 2a Catalana i que ha estat per al Lleida Pardinyes.

PLAY-OFF DESCENS

Lleida Pardinyes 27-27 Espanyol B

Els dos antepenúltims classificats de la fase de descens, lluitaven per evitar-lo en una eliminatòria a dos partits.

En el d'anada jugat a l'Illa Diagonal el resultat havia estat d'empat a 25 gols i en el de tornada a Lleida s'ha viscut un matx de gran emoció, i que també ha acabat amb empat, però a 27 gols, i pel valor dels gols en pista contrària s'ha salvat l'Espanyol B i el Lleida Pardinyes baixa a 2a Catalana, una categoria on l'equip lleidatà no estava des de la temporada 2005-06.

El Lleida Pardinyes perd la categoria havent guanyat més partits que no pas ha perdut durant la temporada

Cal remarcar, i valdrà la pena fer-ne un estudi dedicat a això, que el Lleida Pardinyes perd la categoria amb un balanç al llarg de la temporada de 14 partits guanyats, 3 empatats i 13 perduts. La veritat és que no sembla lògic que un equip que durant una temporada guanya més partits que no pas en perd, pugui baixar de categoria. Tanmateix, això ha passat amb un sistema de competició inèdit... que els equips van acceptar a l'inici de la temporada i que es podria repetir en la següent.
A l'altre banda, i ben contents que deuen estar, tenim, per exemple, el cas del Sant Joan Despí B, que al llarg de la temporada ha guanyat 7 partits, n'ha empatat 2 i n'ha perdut 21 i ha salvat de forma bastant tranquil·la la categoria.
I el fet destacable és que el Lleida Pardinyes va guanyar els dos enfrontaments directes contra el Sant Joan Despí B a la primera fase. I igualment van guanyar els dos partits contra el Poblenou B, que també s'ha salvat. Però aquests punts de la primera fase als lleidatans no els han servit absolutament de res...

RECORDEU: Si feu fotos, o teniu més informació, ens les podeu enviar a gol@cathandbol.cat

Entrevistes