updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #1aCatH: Jornada final amb l'interès centrat a Sant Esteve de Palautordera i Sabadell

El pavellon Els Quatre Hereus i el de l'OAR centren l'atenció principal de la jornada Fotos:arxiu i oargracia.cat El pavellon Els Quatre Hereus i el de l'OAR centren l'atenció principal de la jornada

Aquest cap de setmana es disputa l'última jornada de la 1a fase, en la qual s'ha de completar l'octet d'equips de la fase d'ascens amb un equip del grup B.

En aquesta categoria disputaran la fase d'ascens els quatre primers de cada grup (els posem en blau a partits i resultats, i en majúscules si ja  tenen la plaça assegurada). En taronja els equips que estan en la "zona del mig" (5è, 6è, 7è i 8è) i que jugaran la fase de descens contra els últims de l'altre grup (9è, 10è i 11è) que posem en vermell (en majúscula si ja tenen plaça en la franja corresponent assegurada).

NORMATIVA

En la Proposta de Reestructuració de categories que es presentarà a l'Assemblea del maig, dels equips d'aquesta categoria pujarien a Lliga Catalana Or els 3 primers de la fase d'ascens. Jugarien a Lliga Argent els 3 següents de la fase d'ascens. La resta d'equips jugarien a 1a Catalana (que de fet vindria a ser com perdre un nivell).

GRUP A

Barberà (9è) - Blanc-i-Blaus BMG (7è), divendres 21:15 h
POBLENOU B (11è) - IGUALADA (3r), dissabte 17:30 h
ÈGARA (4t) - LES FRANQUESES (5è), dissabte 17:45 h
Martorell (8è) - POLINYÀ (1r), dissabte 19 h.
VILANOVA I LA GELTRÚ (2n)- VALLDOREIX (6è), diumenge 20 h
Descansa ESPANYOL B (10è)

En aquest grup només queda per decidir a quin dels dos grups de fase de descens aniran Barberà, Blancs-i-Blaus i Martorell. Totes les altres places ja estan determinades. Això fa que els dos únics partits amb interès siguin els que es juguen a Barberà i Martorell i que decidiran l'ordre de les places 7a, 8a i 9a.

L'únic cosa segura és que si el Barberà perd serà el 9è. Amb altres resultats hi ha moltes combinacions que poden fer-hi caure també als altres dos. Per exemple una victòria del Barberà i després derrota martorellenca davant el líder podria deixar en 9è lloc al Martorell, i una derrota dels Blancs-i-Blaus per més de 6 gols i després un triomf del Martorell deixaria en 9è lloc als granollerins.

- Aniran a la fase d'ascens Polinyà (amb 12 de sortida), Vilanova (8), Igualada (2) i Ègara (2) i jugaran contra els quatre primer de l'altre grup.
- Aniran al grup A de la fase de descens Valldoreix, Les Franqueses i dos equips entre els tres citats abans i en ella jugaran contra els tres últims del grup B que són Canovelles, Sesrovires B i Mataró B.
- Aniran al grup B de la fase de descens Poblenou B, Espanyol B i un dels tres equips citats abans, i jugaran contra Súria, Sant Esteve de Palautordera B, Lleida i un equip entre Santllo i Sant Joan Despí B.

SÚRIA 22-21 SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA B, jugat dia 22 (jornada 20a)
SÚRIA (6è) - CANOVELLES (11è), dissabte 18:30 h
LLEIDA (7è) - BCN SANTS (2n), dissabte 19:15 h
SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA B (8è)- Sant Llorenç SF (4t), dissabte 19:45 h
CORNELLÀ (3r)- SE SESROVIRES B (10è), diumenge 10:30 h
OAR GRÀCIA B (1r) - Sant Joan Despí B (5è), diumenge 20 h
Descansa JH MATARÓ B (9è)

En aquest grup només falta decidir, que no és poc, quin serà el quart equip a la fase d'ascens. El Santllo, després d'una gran segona volta, en la qual només ha cedit tres punts, depèn d'ell. Ha de guanyar a Sant Esteve de Palautordera, davant un equip que ja sap que jugarà la fase de descens i en quin grup. Però atenció perquè als santestevencs els pot interessar derrotar el Santllo per tenir dos punts més de sortida a la fase final.

L'altre equip que podria entrar, i que ho hauria tingut millor si no hagués ensopegat a casa davant el Mataró B la setmana passada, és el Sant Joan Despí B. Els santjoanencs per classificar-se haurien de guanyar a Sabadell, a la pista del líder, que porta sis victòries seguides, i que no ha cedit cap punt a la seva pista en tot el que portem de campionat... i a més esperar que el Santllo perdi el seu partit.

L'OAR Gràcia B (Athlètic) és l'únic equip català sènior masculí, junt amb el Barça clar, que no ha cedit cap punt a casa seva en el que portem de temporada. També ho pot dir l'Handbol Palautordera de Lliga Catalana en l'àmbit femení.
També estan imbatuts, però han cedit alguns empats, els següents equips: Espanyol (1 empat) a Lliga Catalana, Fornells (1) i Sant Andreu (1) a 2a Catalana; Laietà Argentona (1), Sant Andreu de la Barca (3) i Sant Joan Despí C (3) a 3a Catalana, en l'apartat masculí; i Garbí (1) i OAR Gràcia B (1) a 1a Catalana, i Molins (2) a 2a Catalana en l'apartat femení.

La resta de partits no tenen cap transcendència ja que s'enfronten equips que aniran a grups diferents a la fase final.

RECORDEU: Si feu fotos, o teniu més informació, ens les podeu enviar a gol@cathandbol.cat

Entrevistes