updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #1aCatH: L'emoció està centrada en el grup B

Els pavellons Andrey Xepkin i La Sagi reben els dos partits més interessants Fotos:arxiu Els pavellons Andrey Xepkin i La Sagi reben els dos partits més interessants

Aquest cap de setmana es disputa la 21a jornada de lliga, i penúltima de la 1a fase, i ja hi ha sis equips classificats per a la fase d'ascens. Només en falten dos del grup B.

En aquesta categoria disputaran la fase d'ascens els quatre primers de cada grup (els posem en blau a partits i resultats, i en majúscules si ja  tenen la plaça assegurada). En taronja els equips que estan en la "zona del mig" (5è, 6è, 7è i 8è) i que jugaran la fase de descens contra els últims de l'altre grup (9è, 10è i 11è) que posem en vermell (en majúscula si ja tenen plaça en la franja corresponent assegurada).

NORMATIVA

En la Proposta de Reestructuració de categories que es presentarà a l'Assemblea del maig, dels equips d'aquesta categoria pujarien a Lliga Catalana Or els 3 primers de la fase d'ascens. Jugarien a Lliga Argent els 3 següents de la fase d'ascens. La resta d'equips jugarien a 1a Catalana (que de fet vindria a ser com perdre un nivell).

GRUP A

Partit endarrerit jugat el dimarts 14: Vilanova - Martorell 35-29

LES FRANQUESES (5è) - Martorell (8è), dissabte 19.30 h
POLINYÀ (1r) - Barberà (9è), dissabte 19:30 h  
ESPANYOL B (10è) - VILANOVA (2n), dissabte 20 h
IGUALADA (4t) - ÈGARA (3r), dissabte 20:30 h
VALLDOREIX (6è) - POBLENOU B (11è), diumenge 10:30 h
Descansa Blanc-i-Blaus BMG (7è),

Poca cosa queda per decidir en aquest grup, només quin equip entre Martorell, Blancs-i-Blaus i Barberà acabarà en 9è lloc i jugarà en el grup de descens contra els equips de la "zona del mig" de l'altre grup, i quins seran els que jugaran contra els més fluixos de l'altre grup.

El partit més interessant es juga a Igualada, on l'equip local i l'Ègara es disputen dos punts vàlids per a la fase d'ascens. Com que tots dos equips han perdut els seus partits contra Polinyà i Vilanova, els únics punts de sortida a la fase final seran aquests i els del partit de la primera volta que va guanyar l'Ègara per 33-27. Una derrota igualadina els deixaria a zero punts i tindrien molt complicat poder lluitar per l'ascens. Per a l'Ègara un triomf els posaria en quatre punts i amb possibilitats si sumessin molts punts contra els de l'altre grup.

En els altres partits el Polinyà, hauria de guanyar el derbi contra Barberà, Valldoreix i Vilanova són favorits davant els dos penúltims classificats i Les Franqueses que està en bon moment ha de fer valer el factor pista per sumar dos punts que poden ser vàlids per a la fase de descens, i més tenint en compte que a Martorell van guanyar els del Baix Llobregat per 31-27.

Sant Llorenç SF (5è) - Súria (6è), dissante 18 h
CANOVELLES (10è) - LLEIDA (7è), dissabte 18:30 h
SE Sesrovires B (9è)- OAR GRÀCIA B (1r), dissabte 21 h
Sant Joan Despí B (4t) - JH MATARÓ B (11è), diumenge 13:15 h
BCN SANTS (2n) - Cornellà (3r), diumenge 17:45 h
Descansa Sant Esteve Palautordera B (8è)

Partit endarrerit:
Súria (6è) - Sant Esteve Palautordera (8è), dimecres 22 a les 21 hores

En aquest grup hi ha més coses importants per decidir, i és que hi ha encara quatre equips que es disputen les dues places de fases que queden. Dels quatre qui ho té millor aquesta jornada és el quart classificat, el Sant Joan Despí B, que rep un filial mataroní, que està a la cua i per al qual aquest partit no té transcendència. Molt pitjor ho té l'equip que ocupa la tercera plaça de fases, el Cornellà, que visita el BCN Sants, en un partit que és molt important per als barcelonins, tot i que ja tinguin la classificació assegurada. Ja van perdre a Cornellà a la primera volta (28-26) i una altra derrota els deixaria molt malament a l'inici de la fase final, ja que també han cedit els quatre punts contra l'OAR Gràcia B, i també han cedit empats contra Sant Joan Despí B i Santllo.

Molt interessant també el partit que es juga a Sant Feliu, on el Santllo rep la visita del Súria que quedaria descartat si perd el partit. I evidentment també és molt important per al Santllo, que podria saltar a la quarta plaça si guanya i el Cornellà perdés a la pista del BCN. Tots dos equips estan en bon moment com ho demostren les seves dues últimes victòries seguides, amb més potencial ofensiu dels locals i més fortalesa defensiva dels suriencs.

El líder del grup visita el pavelló del Sanes, on la setmana passada hi va caure el seu sènior A, en un partit sense transcendència per a ells, però sí per als locals que encara podrien sortir de la zona de baix.

Partit totalment intranscendent a Canovelles entre dos equips que estaran a grups diferents a la fase de descens.

RECORDEU: Si feu fotos, o teniu més informació, ens les podeu enviar a gol@cathandbol.cat

Entrevistes