updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Tot a punt per a una Granollers Cup de rècord

  • Escrit per BM GRANOLLERS

Durant gairebé una setmana, jugadors i jugadores de fins a 20 anys d'arreu del món competiran a Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Els joves, allotjats a escoles, càmpings i hotels, ompliran els carrers de la ciutat amb la il·lusió de competir en el torneig d'handbol base més important del sud d'Europa. Durant la seva estada aprendran i conviuran amb nois i noies de diferents països, i gaudiran d'un intercanvi cultural que alhora els enriquirà com a esportistes.

Rècord d'inscripcions: 347 equips participants

L'edició de 2015 serà la que més equips reunirà de tota la història de la Granollers Cup: gairebé 350 conjunts gaudiran de l'handbol a la ciutat vallesana, el que suposa més de 4200 jugadors i jugadores d'arreu del món. Enguany s'ha incrementat la participació internacional i nacional, però cal destacar el gran augment d'equips catalans que s'hi han registrat. La suma d'equips inscrits ha crescut gairebé un 20% respecte a la passada edició.

18 països de 4 continents diferents representats

L'edició del 2015 és una de les que més representació internacional presenta. Enguany hi participaran països que no ho varen fer l'any passat, com Portugal, Colòmbia, Índia, Geòrgia, Itàlia i Kènia (tot i que alguns d'ells ja s'havien registrat en edicions anteriors). La resta de països inscrits són Nigèria, Egipte, Rússia, Islàndia, Alemanya, Canadà, Bòsnia, Brasil, França, Noruega i Suècia.

Paritat entre equips masculins i femenins

Enguany la participació masculina i femenina segueix gaudint d'una certa igualtat: el 56% dels inscrits són jugadors i el 44% restant, jugadores. Cal tenir en compte, però, que els grups internacionals són els que més equips femenins aporten, amb un 60% del total del seu registre. Noruega, per exemple, participarà amb tants equips femenins com de masculins s'han inscrit de la resta d'Espanya, sense comptar Catalunya. El País Basc és, juntament amb el territori català, la comunitat autònoma amb més representació femenina.

Gonzalo Pérez de Vargas i Silvia Navarro, els fadrins

Els dos porters, internacionals amb la selecció espanyola, seran els dos fadrins d'enguany. Pérez de Vargas, a més, va participar a la Granollers Cup durant la seva etapa formativa. Actualment, és jugador del FC Barcelona, però ha militat a les files del Fraikin BM Granollers i del Toulouse (França). Al seu palmarès destaca la Champions League que acaba d'aconseguir aquesta temporada, i la medalla de bronze del Campionat d'Europa (2014). Navarro, per la seva part, juga al Rocasa Gran Canaria i amb la Selecció Espanyola es va penjar la medalla de bronze al JJOO de Londres (2012) i al Campionat del Món (2011), a més de dues plates europees (2008 i 2015).

Arbitratges de primer nivell

La Federació Espanyola d'Handbol (RFEBM) ha organitzat, juntament amb el BM Granollers, un curs per a àrbitres joves de tot el territori. Els col·legiats arbitraran partits de la Granollers Cup com a part de la seva formació i seran avaluats per la mateixa RFEBM. La resta dels àrbitres pertanyen a la Federació Catalana d'Handbol (FCH). Tanmateix, hi haurà parelles arbitrals provinents d'Egipte, Rússia, Suècia, Índia i Alemanya.

Al voltant de 250 partits al dia en 14 pistes diferents

Durant els dies de competició s'habiliten pistes de joc a diversos punts de la ciutat de Granollers, Les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Cada dia es jugaran aproximadament 250 partits de les diferents categories, i cadascun durarà 30 minuts. Tanmateix, el torneig està estructurat de manera que tots els equips juguin un mínim de 5 partits a la fase de grups, a més dels quarts, semifinals i final, i així gaudeixin d'un veritable ritme de competició.

La Granollers Cup a la xarxa

A partir del dimecres 17 estarà activa la web www.granollerscup.cat on es podran seguir els resultats de la competició. A més es podrà seguir en temps real a través del Twitter @GranollersCup i el hashtag #GCup2015, i cada jornada s'afegiran les imatges a Facebook i a Instagram.

Entrevistes