updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Cadet del Joventut Mataró guanya la Copa Catalana

  • Escrit per JOV.H.MATARÓ / CATH

Gran i intensa final de la Copa Catalana cadet masculina entre el Joventut Handbol Mataró i la Unió Esportiva Sarrià. Els dos equips arribaven en un gran moment de forma, després d'eliminar el Granollers i La Roca en semifinals, i la final no he decebut
. Al final triomf dels en un final d'infart i tensió que només s'ha decidit per un gol (28-27).

Crònica del Joventut Mataró

La trajectòria ascendent que ha mostrat el Cadet A del Joventut Handbol Mataró s'ha vist recompensada amb una més que merescuda victòria (28-27) en la final de la Copa Catalana Cadet Masculina, a Fornells de la Selva, davant d'un rival, la UE Sarrià, que se'ls havia resistit fins ara, tant a Sarrià com a Mataró.


El Mataró ha començat el partit una mica nerviós. El Sarrià ha encetat el marcador al minut 2 de partit, però el Mataró ha reaccionat amb dos gols seguits, que li han donat un avantatge momentani. Després, el Sarrià ha jugat els seus millors minuts del partit i ha arribat a guanyar de 4 gols al minut 11 (4-8). El Mataró, però, ha reaccionat bé i ha pogut reduir la distància fins a només dos gols (7-9) al minut 14 de joc, i aconseguir empatar al minut 18 (10-10). El resultat al final de la primera part ha estat favorable a l'equip gironí per tan sols un gol diferència (15-16).Dues pèrdues consecutives de pilota del Sarrià, a l'inici de la segona part, han permès als del Maresme portar la iniciativa en el joc, amb millor defensa que durant la primera part, de manera que, al minut 14, la distància entre els dos equips era de 5 gols a favor del Joventut Mataró. Aquesta bona fase de joc i la renda de gols obtinguda, han estat crucials per a la victòria final, ja que, a partir del minut 15, la UE Sarrià ha recuperat terreny, amb una defensa més intensa i l'encert atacant d'alguns dels seus jugadors. El resultat, al minut 28, era d'empat a 27 gols.

El temps mort demanat per Juan Sánchez, entrenador del Mataró, a 30 segons del final, ha servit per preparar la jugada que ha permès als cadets del Joventut marcar el gol de la victòria quan faltaven 19 segons per al final del partit. Després d'aquesta jugada clau, els jugadors del Sarrià han tingut una possessió per intentar empatar de nou el partit i, amb bon criteri, l'entrenador sarrianenc ha demanat un temps mort, per preparar l'estratègia. Els nervis, però, els han traït i un seguit d'accions desafortunades dels tècnics, mereixedores de dues targetes vermelles, han deixat l'equip amb només 3 jugadors de camp i el porter per intentar la jugada impossible, a 2 segons del final. Reprès el joc, el Mataró ha recuperat la pilota i immediatament els àrbitres han xiulat el final del partit.Partit molt intens, com és d’esperar en una final de Copa entre dos rivals que es coneixen molt bé i que havien eliminat, en les semifinals respectives, el KH-7 BM Granollers i el BM La Roca. Cal remarcar que, tot i els incidents del final del partit, el joc sobre la pista ha estat sempre dins els límits del fair play.Joventut Handbol Mataró 28 - 27 UE Sarrià

Han jugat pel Mataró: Albert Del Viejo i Sergi Terol (porters); Nil Pujol (14), Pol Anson (2), Albert Carreño (2), Bernat Cantó (1), Martí Cantallops (5), Eudald Martín, Fabio Lavezzari, Carlos Sánchez (1), Adrià Ruiz (1) Eudald Pozo (1), Aarón Lázaro (1). No han pogut jugar, per lesió, l'Albert Núñez i en Ferran Colldeforn.


Entrevistes